Imi permit sa postez aici comentariul la ultimul post al unui prieten care a dovedit de-a lungul timpului ca a reusit sa ramana fidel si sincer cautarilor sale. In felul acesta initiem o noua categorie ”SFATURI DE LA CITITORI”. Doresc cu aceasta ocazie sa va fac invitatia tuturor celor care credeti ca puteti contribui cu articole, materiale, documentare, etc., si in primul rand cu experienta dumneavoastra de viata, sa postati si pe acest blog, ceea ce considerati ca poate veni in prelungirea demersului pe care l-am initiat, pentru a fi de folos celorlalti. Si chiar sugestii si propuneri pentru imbunatatirea activitatii.
Felul in care veti proceda este simplu: Veti putea trimite prin email (liviumg@gmail.com) sau sub forma de comentariu pe care veti sublinia SFATURI DE LA CITITORI si numele de autor sub care va aparea postul. Imi asum dreptul de a nu posta ceea ce voi considera ca nu se incadreaza in mod specific pe directia de dezvoltare a blogului. In speranta unei frumoase colaborari va urez mult succes.
Autor: Rafa Kira
Way of live your life. Food is medicine. Ayurveda is nature’s way to health. At a same point you will tell yourself : „It’s better to eat very good quality food and have a good diet.
Sunt depasit de vastitatea domeniului si cu atat mai mult este remarcabil efortul depus de Liviu de-a lungul timpului( in dialogurile purtate in cartiile publicate, precum si mai nou pe acest blog) : how to share without a difficult learning curve.
„The medicine power”. Candva am inceput sa sintetizez la o scara mult mai mai mica cateva ideii si m-am axat pe :
0.Pleasure
1.Periodicity
2.Quantity
3.Quality
4.Proces of eating
5.After eat what we do.
6.Place (where we are when we eat – at work -at home -in park-in the train…
7.Relax and reconsider all the time …even the „best” way of living can be improved .
Ceea ce vreau sa spun este ca e nevoie de un ghid simplu si eficient.
Un ajutor spiritual consta si in a invata pe ceilalti o dieta echilibrata.
Indeosebi pentru toti oameni e un ajutor nesperat sa poti gasi „mur-in gura ” experienta unui cercetator – cautator care reuseste sa transpuna vizionar cat de stransa este legatura dintre om si divin prin natura, chiar prin sacrificiul naturii prin ceea ce mancam.
Dincolo de toate astea daca nu cauti, nu practici , nu experimentezi toate informatiile noi si vechi – poate geniale in transpunere- iti vor trece pe langa urechi.
Indrazniti sa va bucurati de mancare de placerea gustului.
Cu cat veti manca o mancare mai pura , mai aproape de sursa cu atat gustul dvs. se va eleva , veti respinge in mod automat( „automatism” care va va incanta prin „simtire”) mancarea care va dauneaza.
Simtul gustului e puternic in noi …si stiu ca nu suntem surprinsi cat de des il extindem si in afara a ceea ce mancam.
Daca aveti indoieli ca exista „energie” in alimente mancati un fruct proaspat si observati ce se intampla cu narile dvs, cu respiratia, cu corpul vostru , cu psihicul si de ce nu cu sufletul vostru in ultima instanta.
Va veti mai indoi oare de impactul vietii asupra dvs?
Si daca va veti indoi! Indoiti-va din nou cand credeti ca nu aveti libertatea de a alege ce-i mai sanatos pentru dvs.
Lumea noastra se construieste si dintr-un bob de mazare si o lingura de miere .
Dincolo de simturi „fericitii” chicotesc poate, insa bucuria gustului e una din placerile pentru care viata ne izbeste .
Chiar daca o statistica spune ca iti „pierzi” cel putin 5 ani din viata mancand …si noi tristi apelam la un fin psiholog care consolator mai tranteste o replica de genul a manca e o activitate socciala cu radacini in oamenii de langa noi…
Totusi nimic nu este banal in teribilul bob de mazare capabil de atat de multe …:))
Bucuria sa va „izbeasca” mereu …!