A TRAI IN PREZENT

Este un indemn pe care probabil l-ati mai auzit. Este insa si foarte susceptibil la diferite interpretari. Din perspectiva lui Eckhart Tolle insa, a trai in prezent, presupune a fi si a ramane cat mai constient in acest continuum spatio-temporal in care ne manifestam prin propria noastra prezenta. Tot ceea ce am trait vreodata oricare dintre noi, a fost trait intr-un moment prezent…ca mai apoi acel moment sa devina trecut. Momentul prezent este un suis generis ”sas” de patrundere în spatiul interior al constiintei pentru a putea surprinde unicitatea si totodata deschiderea spre eternitatate a fiecarei clipe. Momentul prezent poate fi doar ”trait” sau ”pierdut” din punctul de vedere al constiintei. Cand este trait te afirma ca prezenta si constiinta. Cand este ”pierdut” timpul iti devorează existenta.

1 comentariu

  1. Asa cum spuneai am mai auzit aceste vorbe in diferite forme dar de fiecare data altfel ca si clipa care nu coincide nici odata una cu cealalta. Ma preocupa mult intelegerea a ceea ce inseamna clipa. Mihai, prietenul nostru a spus ca „sa educam mintea cu mintea”. Din aceasta perspectiva trebuie sa ne educam mintea pina accepta situatia descrisa in ultima parte a filmuletului:
    „Realizeaza ca momentul prezent este tot ceea ce ai”
    „Orice ar contine momentul prezent, accepta-l ca si cum l-ai fi ales. Tot timpul lucreaza cu el, nu impotriva lui. Fa-l prietenul si aliatul tau nu inamicul tau.”
    Atunci constienta va descoperi ca suferinta este provocata de minte si ca de fapt exista in mod natural neconditionat o stare de pace interioara si „Asta iti va transforma in mod miraculos intreaga ta viata.”

    cu drag Oli

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s