UNELE CAUZE ALE SUFERINTEI IN JOCUL RELATIONAL

Asa cum am promis celor care mi-au cerut, postez acum si raspunsul la intrebarea ”Cum sa facem pentru a-i putea ajuta pe ceilalti fara ca noi sa mai suferim?”

Pentru a intelege contextul este bine sa vedeti si clipul:

DESPRE CUM AJUNGEM SA GRESIM DIN PREA BUNA INTENTIE – Click aici!

1 comentariu

 1. Ca şi tine, Liviu, am avut „norocul” să întâlnesc şi să cunosc mai mulţi oameni buni, decât răi.Nu i-am numărat, dar aşa cred, acum, când sunt mai preocupată, poate, de un fel de bilanţ al vieţii.
  Tot cum spui tu, puţini dintre ei erau/sunt şi fericiţi, iar aceia au câteva caracteristici comune:nu au aşteptări, fac binele dintr-un impuls generos, aş zice eu, de nestăpânit, fără să gândească la posibile contra-servicii de care ar putea beneficia, la un moment dat;sunt modeşti şi se mulţumesc cu puţin, dar se bucură , din plin, de ceea ce au/primesc, de la o floare, un zâmbet, un fruct, la…un nou prieten.
  Sunt oameni care nu se „aruncă” în acţiunile de binefacere ci le realizează calm, fără crispări şi parcă întotdeauna fără efort.
  Ceea ce nu am conştientizat, până acum, este faptul că binele pe care ne este îngăduit
  să-l facem şi noi, uneori, nu se orientează către un trup/un chip/o situaţie ci, întotdeauna, către lumina care se întrevede în făptura care are nevoie de ajutorul nostru…
  În plus, prin practica lecţiei „centrării” în lumina noastră interioară cred că putem ajunge, chiar şi cei mai „apoşi” din fire, suficient de puternici pt. binele nostru şi al celor apropiaţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s