JOCUL RELATIONAL – EXPRESIE A INFLUENTEI ENERGIILOR SUBTILE

Folosesc un limbaj metaforic pentru a descrie in acest clip modul de interactiune si jocul relational ca expresie a influentei energilor subtile specifice elementelor subtile. Preponderent al elementului subtil ”apa”. De altfel, exact aceasta va fi si tema urmatorului seminar pe care-l voi sustine in cadrul Centrului de Yoga si Meditatie KAMALA in perioada 28-29 mai 2011, si la care am placerea sa va ivit: NIVELUL RELATIONAL: REZULTANTA A DETERMINARILOR EVOLUTIVE SUBTIL-ENERGETICE

2 comentarii

 1. Într-un comentariu anterior, sub influenţa lunii pline şi a unor circumstanţe reconfortante (nu-i uşor să te desprinzi de condiţionări!) apreciam că mi-e cunoscut „drumul apei „, cu atracţiile şi riscurile inerente şi că mă focalizez, în continuare, pe descifrarea reperelor „Căii de foc”.
  Transferând acest comentariu în plan relaţional, conştientizez că , aparent cuprinzătoare, panorama Dunării(oamenii din imediata vecinătate!) despre care făceam vorbire este , totuşi, aceea pe care, de ex., o făcea posibilă localizarea în Galaţi, ceea ce este infim, comparativ cu întreg parcursul Dunării (oamenii cu care relaţionăm într-o viaţă!)
  Fiind, cum se spune, „toţi, o apă şi un pământ”, formele de manifestare sunt infinite, imprevizible sau chiar inimaginabile, transformarea unei singure fiinţe plasându-ne în relaţii diferite „for a reason, for a season or for a lifetime”, cum se descria, într-un mod poetic, planul relaţional, într-un clip.
  Oricât de atras ai fi de strălucirea focului, te sprijini pe pământ, pt. un salt şi, în lipsa unui pod, pt. a ajunge la „liman” te mai arunci în valuri…Drumurile se întrepătrund…
  Ieri am revenit de la un alt drum,făcut cu scopul de a „realimenta ” o relaţie din categoria „for a lifetime”:după o despărţire de mai puţin de o lună, ceea ce construisem, împreună, în momente f. grele, îşi pierduse din consistenţă şi rezistenţă, vechile obiceiuri de „ieşire din matcă”îşi reintraseră, parţial, în drepturi:sesizam o „retragere în cochilie”, temerea de a fi evaluat progresul/regresul comportamental.
  Altădată, în situaţii similare, m-aş fi întristat, poate chiar aş fi plâns, considerând că nu sunt mama care mi-aş fi dorit să fiu, care să-şi salveze copiii din zbaterile suferinţelor reale sau induse de neliniştea minţii, rămânând, astfel, în relaţia mamă-copil.
  Acum am reuşit să depăşesc obişnuinţa şi să privesc mai lucid, „with fresh eyes” situaţia, relaţia ca de la adult la adult. Acest mod de a relaţiona cred că ne fereşte de „ducerea la fund”.Un tânăr privit ca ADULT care a învăţat, cândva, să înoate , nu se va mai „agăţa” de o persoană pt. a fi salvată ci va putea să-şi trezească încrederea în forţele şi resursele proprii, ajungând să înainteze spre ţelul propus (uneori alături de înotătorul profesionist, alteori într-un grup de începători şi, de ce nu, chiar şi singur.

 2. Sufletele,ale noastre şi ale altora, ca o mare căreia îi răvăşim valurile…gândul acesta l-am avut, ascultându-vă povestind despre apă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s