DIFERENTE DE COMUNICARE

Comunicarea intre oameni si in special cea desfasurata in relatia de cuplu reprezinta un aspect esential prin care cei doi urmaresc sa se faca intelesi unul altuia. Cand nu se produce aceasta este cazul sa ne amintim ca exista diferente mari in modul in care fiecare dintre noi – barbat sau femeie – comunica si este cazul sa producem o modificare. Inteligenta relationala presupune implicit comunicarea (verbala si non-verbala), dialogul si ascultarea reflexiva.  

1 comentariu

 1. “ Daca m-as asculta, m-as intelege”, spune Jaque Salome.

  Comunicarea este baza oricarei relationari si incepe in interiorul fiecaruia, iar daca lasam deoparte teama, atunci ne putem asculta….

  Iar cu rabdare, ne putem si intelege noi pe noi insine.

  Cand esti deschis/a fata de tine, poti descoperi lumea deosebita a lui cine esti tu, de fapt! Si, mai departe, stiind ca aceasta deschidere te apropie de tine, poti experimenta deschiderea si fata de semenii tai.

  Vei stii sa comunici asertiv, vei incerca sa transmiti cat mai corect si, mai ales, vei intelege ca a comunica este o relatie intre cel care comunica si receptor, iar pe calea de comunicare pot aparea deseori diverse oprelisti si se poate infunda.

  Constientizarea diferentelor de comunicare intre cele doua sexe ne va duce la o mai buna relationare, stiind ca partea yang este matematica, precisa, avand mintea ca atribut, iar partea yin este sensibila , intuitiva, avand inima ca atribut.

  Si, mai ales, sa nu uitam sa ascultam….

  zile minunate, pentru toate inimile!
  pace, zambet, abundenta,
  cu drag, Camelia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s