IUBIREA – LIMBAJUL UNIVERSAL AL SUFLETELOR TREZITE

”Limbajul” iubirii se exersează şi se cultivă până la a exprima universalitatea spiritului uman şi a recunoaşte natura esenţial identică a tuturor oamenilor. Putem începe să comunicăm în acest limbaj cu cei apropiați și apoi să descoperim cum această vibrație a sufletului nostru se menține în raport cu orice ființă și aceasta aduce încântare…

2 comentarii

 1. iubirea vine din inima . ce facem daca constatam ca iubirea a disparut din inima noastra ? cind ajungem sa constientizam ca nu iubim oamenii neconditionat si nu stim de ce ne simtim vinovati si josnici …toti spunem ,nu mai este iubire pe pamint .dar noi simtim cu adevarat iubirea?sau cunoastem si noi teoria iubirii si credem ca iubim ?daca facem ceva in numele iubirii dar nu simtim emotia iubirii aceea se numeste iubire?ne-a fost luata iubirea si ni se spune ce minunata este ca sa ne-o dorim .doar in vis am simtit iubirea adevarata ,imi parea atit de rau ca m-am trezit nimic de pe pamint si din aceasta lume nu se compara cu acel sentiment.daca as avea permanent in inima mea acel sentiment nu mi-ar mai trebui nimic din lumea asta ,nimic doar eu si el .nu exista iubirea adevarata in lumea asta iar datoria noastra este s-o aducem aici s-o chemam s-o simtim .imparatia lui dumnezeu este iubire,vi se pare ca este imparatia lui dumnezeu pe pamint acum ?

  1. Iubirea ca şi adevărul, înţelepciunea, binele şi armonia există în natura umană. Au fost manifestate de nenumărate ori. Şi nu numai de sfinţi sau fiinţe realizate spiritual ci şi de oameni obişnuiţi. Este o eroare să generalizăm şi să subscriem în masă la ideea că nu mai există iubire sau dreptate sau…orice altceva ce intuim că defineşte natura umană. Chiar şi faptul că visăm şi trăim în vis iubirea şi pacea lui Dumnezeu este o dovadă că sufletul nostru ajunge din când în când să recunoască şi să manifeste iubirea. Faptul că trăim ”vremuri întunecate” nu este o scuză. Când au fost cu adevărat vremuri ”luminoase”? LUMINA SI ÎNTUNERICUL SUNT NOŢIUNI MEREU RELATIVE ÎN PLANUL CREAŢIEI! NUMAI DUMNEZEU ESTE LUMINĂ!
   În contextul unui demers spiritual ce implică trezirea conştiinţei, iubirea reprezintă o etapă firească aşa precum fructul începe să crească din floarea apărută din seva primăverii. Iubirea reprezintă aceea manifestare care reflectă însăşi trezirea conştiinţei în dimensiunea ei proprie. Din perspectiva evoluţiei conştiinţei, iubirea reprezintă expresia firească a împlinirii şi fericirii oricărui om. Dar exact precum mulţi oameni nu realizează (încă) importanţa funcţiei respiratorii pentru bunăstarea lor fizică, energetică, psihică şi mentală, tot aşa se complac în trăirea acelui surogat emoţional identificat ca iubire. Mulţi cred că modul lor de a respira le satisface cerinţele dar foarte puţini sunt cei care ştiu că funcţia lor respiratorie este sub parametrii care le-ar putea menţine condiţiile unei vieţi sănătoase. Şi foarte puţini sunt cei care încep să cultive conştient această funcţie respiratorie. Şi la fel este cu alimentaţia, la fel este cu relaţionarea şi comunicarea, la fel este cu inteligenţa, memoria sau alte facultăţi psiho-mentale. La fel este cu bunul simţ. Puţini sunt cei care încep conştient să şi-l cultive.
   Problema evoluţiei pare să nu aibă nici o rezolvare atunci când generalizăm.
   Evoluţia spirituală a omului se desfăşoară în registrul propriei conştiinţe şi poate fi asumată sau nu. Desigur că ne-ar place să credem că am putea face ceva odată şi odată pentru ca şi ceilalţi să devină buni şi iubitori sau cu credinţă în Dumnezeu, dar istoria a arătat că toate aceste încercări (făcute din exterior) eşuează mai devreme sau mai târziu. Singurul mod eficient prin care se poate produce un impact profund al fiecăruia dintre noi este acela al trezirii propriei conştiinţe în registrul de exprimare a bunului simţ, a naturii afective pline de iubire, compasive, tolerante şi autentic morale. Cu alte cuvinte, a deveni chiar tu acel model ce vrei să fie arătat şi de ceilalţi. Şi chiar şi acest lucru nu ar putea fi o garanţie a transformării în bine la nivel de mase. Dar, tot Istoria a dovedit că MODELUL PERSONAL ar putea avea un impact mult mai mare asupra conştiinţei maselor.

   Să presupunem acum, că nu ştim ce este iubirea pentru că pur şi simplu nu o mai vedem exprimându-se în jurul nostru. Dar câte ceva despre Teoria iubirii am mai citit pe ici pe colo, (poate chiar si pe acest site). Cum credeţi că ar fi mai bine să procedem? Să ne lamentăm că nimeni nu mai caută să aducă la masa vieţii, apa sfântă a iubirii sau să purcedem chiar noi înşine în călătorie pentru a ne satisface setea şi aduce celor însetaţi apa vieţii.?

   Cred că maniera de a proceda este aceea de a porni în căutarea apei. Cel ce caută, mai devrema sau mai târziu o va găsi.
   Prin urmare, în loc de a cădea în îndoială, fiecare dintre noi putem să trecem la ACŢIUNE.
   CUM ? FOARTE SIMPLU.

   Treceţi fiecare intenţie, gând, vorbă sau faptă pe care vreţi să o faceţi prin filtrul acestor simple întrebări:
   1. Ceea ce eu intenţionez sau doresc acum aduce mai multă bucurie, pace, iubire, fericire şi înţelegere în inima mea şi totodată semenilor mei?
   2. Gândurile în care persist, mentalitatea şi convingerile pe care le am, aduc ele mai multă lumină, iubire, pace, echilibru şi armonie în acest univers?
   3. Felul în care vorbesc şi comunic cu mine însumi şi cu semenii mei aduc de asemenea credinţă şi pace, înţelegere, calm şi adevăr în propria mea fiinţă şi în jurul meu?
   ETC., ETC.
   Dacă răspunsul la aceste întrebări este din păcate unul pe care-l recunoaşteţi ca fiind opusul stării de mai bine, atunci este cazul să începeţi să produceţi transformarea în voi înşivă.
   CĂCI, IUBIREA, ÎNŢELEPCIUNEA, FRUMUSEŢEA, ADEVĂRUL, FERICIREA SUNT ALE ACELUIA CARE …PUR ŞI SIMPLU LE MANIFESTĂ.
   Aceasta înseamnă evoluţie: Să treci de la a ŞTI CE ESTE BINE, LA A CUNOAŞTE ŞI MANIFESTA BINELE.
   Să treci de la a ŞTI CE ESTE IUBIREA, LA A CUNOAŞTE ŞI MANIFESTA IUBIREA. Si aşa mai departe.
   În încheiere aş dori să vă reamintesc că dacă doar şi o singură fiinţă umană manifestă în acest Univers, Iubirea, Binele, Credinţa şi Adevărul, înseamnă că IUBIREA BINELE, CREDINŢA ŞI ADEVĂRUL NU SUNT MOARTE. ELE CONTINUĂ SĂ EXISTE. SI DUMNEZEU ESTE VIU ÎN SUFLETUL ACELEI FIINŢE. SI ÎNSEAMNĂ CĂ ÎMPĂRĂŢIA LUI DUMNEZEU ESTE PE PAMÂNT ŞI TOTODATĂ ÎN INIMA PLINĂ DE IUBIRE A ACELEI FIINŢE.
   De ce nu ai fi chiar TU? sau TU, sau Tu sau oricare dintre noi, sau cât mai mulţi?
   Prin urmare este bine să înţelegi că depinde numai de tine. Şi aşa a fost întotdeauna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s