PUTEREA VINDECĂTOARE A IUBIRII – Dă-o mai departe!

    Întotdeauna mediul încărcat de afecţiune şi iubire a determinat vindecări şi cicatrizări sufleteşti. Iubirea oferă darul vindecării şi trezeşte din nou puterea vieţii.

    Cunoscând toate acestea, ne întrebăm de ce această lume în care trăim, refuză încă să recurgă la acest remediu universal al vindecării sufleteşti.         

    Aici este reamintită ordinea firescă a lucrurilor pentru a ne putea ajuta, alina, vindeca şi înfrumuseţa mai mult vieţile noastre.     

    Descoperirea capacităţii naturale de vindecare şi autovindecare prin iubire şi bunătate este un demers pe care fiecare dintre noi l-ar putea integra conştient şi cu mai mult curaj pentru că nu depinde de nimeni. Iubirea aduce mereu echilibru şi armonie, exact condiţiile favorabile menţinerii sau refacerii sănătăţii individuale, relationale, sociale.

    Aici este amintit programul ”Open Heart” al medicului american Dean Ornish care a rezolvat multe cazuri de boli cardio-vasculare prin integrarea unor metode naturale care au pus accentul pe cultivarea stărilor pozitive psiho-mentale (în principal a iubirii), pe tehnici și metode yoghine (inclusiv posturi, tehnici respiratorii și meditație), și desigur pe anumite diete și cure alimentare purificatoare.

    Alte cazuri sunt expuse spre a exemplifica modul în care iubirea poate vindeca și salva natura umană din suferință.

3 comentarii

 1. daca nimic nu e intamplator atunci eu sunt dovada.sunt intr-un moment in care nu stiu cine sunt .unde trebuie sa merg cu cine si cum.v-am gasit pe voi exact cand aveam nevoie cel mai mult.cu voi am sa inteleg cine sunt ,cum sa traiesc cu mine si cu ceilalti.va multumesc.voua si lui D-zeu.!

 2. Stiti de ce unii oameni nu stiu sa-si arate iubirea?Pentru ca in familiile sau chiar de mamele lor nu sunt invatati sa fie afectivi, sa-si arate iubirea fata de ceilalti.Toti care au fost”ghidati”, invatati inca de mici sa-si exprime iubirea sunt sanatosi,, fericiti si realizeaza cu usurinta sa-si gaseasca locul in aceasta lume.
  Stiti ce au facut americanii dupa ce au avut de suferit in urma terorismului? s-au dus in biserici sa se roage.
  Tot ceea ce s-a intamplat rau in tara noastra provine din lipsa iubirii pentru aproapele, pentru semenul de langa noi.
  Cei care stateau la rand , inainte,pentru lapte…erau uniti in suflet si comunicau mult mai bine decat acum cand „materialul”(sa zicem banul)a devenit „moneda de schimb”.
  Iubirea nu poate fi cumparata la niciun magazin.
  Ea este vizibila la multi semeni prin respect,empatie,simple gesturi omenesti…si aici se poate adauga toata gama de atitudini normale si firesti.

 3. Va multumesc!
  Am savurat filmul”Da mai departe”(Pay It Forward) aparut in anul 2000.
  Am avut si eu astfel de profesori, a avut si fiica mea astfel de profesori si mai ales, o profesoara de engleza, diriginta, care a facut ca scoala si intalnirile cu elevii sai sa fie momente de fericire.
  Sunt momente inaltatoare in acest film si , fara sa me dam seama, dam si noi mai departe din ceea ce ni s-a transmis.
  Link-uri catre cateva secvente din acest film:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s