2 gânduri despre „AJNA CHAKRA – DESPRE UNELE ERORI DAR ŞI DESPRE …UNELE SUCCESE

 1. Am dat de acest blog acum si m-am apucat de comentat ” vrute si nevrute ” pana la toate bune si frumoase.Insa cu asa zisi centri nu sunt impacat .Oare exista acesti magnifici si magici centrii astia ? Daca da exista cum de nimeni in afara yoga-i nu ii vede ? Asta daca intradevar ii vezi . Nu e un pic bizar sa cautam elfi in padurile din carpati?

  1. Dragă Ionuţ, îţi înţeleg îndoielile şi scepticismul cu privire la existenţa centrilor energetici ai fiinţei. Nu vreau nici să te conving, doresc doar să îţi amintesc că începând cu secolul XX ştiinţa a făcut paşi mari în direcţia investigării naturii umane. Au apărut şi noi domenii de cercetare şi investigare cu privire la corpul şi funcţionarea sistemelor vii. În urma acestor cercetări, (efectul Kirlian, studiile de electronografie) s-a putut obiectiva existenţa a ”ceva” care învăluie şi impregnează totodată corpul fizic. Acestui ceva i s-a dat şi nume: ”corpul energetic” , ”corpul Bio-energetic”, ”corpul subtil”, ”dublul eteric”, etc, etc.
   La nivelul acestui corp s-a remarcat existenţa unor formaţiuni energetice ”mai dense” care obiectivează şi dovedeşte ceea ce yoghinii şi taoiştii, cunoscuseră şi lăsaseră moştenire urmaşilor lor. Există vechi desene şi reprezentări folosite şi de medicina indiană Ayurveda şi de medicina tradiţională chineză care prezintă structura canalelor subtile de energie, meridianele cunoscute şi în acupunctură, structura energetică a centrilor de forţă. Nu doresc să intru aici în amănunte dar există suficient de multe lucrări din Orient, mai vechi şi mai noi, care au fost traduse în Occident şi în Statele Unite cu privire la structurarea fiinţei umane din punct de vedere energetic. De altfel, poţi căuta şi pe internet şi vei găsi multe izvoare de documentare.
   Eu am urmărit în cadrul unor cursuri şi seminarii nu numai să prezint teoretic anumite aspecte legate de ”funcţionarea” naturii umane în plan energetic şi psiho-mental, ci şi să ofer anumite modalităţi practice de conştientizare şi obiectivare a acestui substrat bio-energetic al fiinţei. În cadrul cursurilor de Yoga din Braşov şi Bucureşti (la care te invit cu această ocazie să participi) sunt oferite tehnici precise şi modalităţi foarte practice de trezire şi dinamizare armnonioasă a acestor centrii energetici. În acest sens, cred că eşti de acord cu mine, numai experienţa ta directă te va elucida cum stau lucrurile. Este bine ca până la momentul în care o vom obţine să fim puţini mai rezervaţi cu concluziile.
   De altfel, cred că admiţi faptul că există o anumită energie vitală pe care o posezi. Aceasta te şi menţine în viaţă, asigurând funcţionalitatea întegului organism. Faptul că nu şti cum o face şi cum este structurată nu înseamnă că nu există. Faptul că nu îţi vezi propria energie nu te face să te îndoieşti totuşi de existenţa ei. ”Faptul că nu vedem soarele pe cer noaptea nu înseamnă că el nu există” cum spunea un mare înţelept.
   Cu aceasta închei şi sper că te-am incitat să cercetezi mai mult despre natura umană şi mai precis despre propria ta natură, pentru a înţelege misterul şi totodată marele miracol care este OMUL.
   Cu prietenie, Liviu Gheorghe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s