Galerie

CONŞTIINŢA IDENTITĂŢII UNIVERSALE ESTE REALIZATĂ PRIN DECONDIŢIONARE

Manifestarea oricărei fiinţe este pe de-o parte o rezultantă a modului în care funcţionează fiecare nivel al său (fizic, energetic, psihic, mental şi spiritual) şi pe de altă parte a modului în care aceste niveluri sunt făcute să acţioneze cât mai conştient interconectat. Pe măsură ce nivelul de conştiinţă al unei fiinţe creşte din punct de vedere vibraţional sunt create condiţiile favorabile unei mai ample şi mai profunde conexiuni pe aceste niveluri ceea ce conduce la posibilitatea unei integrări superioare a conştiinţei individuale în marele ansamblu al conştiinţei universale.

De multe ori, ceea ce presupune o integrare superioară pe un nivel superior de ordine şi armonie are de-a face mai întâi cu un proces de destructurare şi dezintegrare a ceea ce ne  condiţiona,  fie că este vorba de proaste obiceiuri sau obişnuinţe gregare, tendinţe sau dorinţe latente nocive, de unele aspecte instinctuale ale personalităţii, scheme mentale aberante, atitudini greşite, etc.

Accesul la o stare superioară de conştiinţă presupune prin urmare eliberarea de legăturile create în planul din care vrem să ieşim şi totodată presupune efortul conştient de a susţine noul nivel vibraţional. O sursă aproape continuă a legăturilor noastre generatoare de condiţionări şi suferinţe o reprezintă ataşamentele pe care structura personalităţii le-a fortificat în timp.

De-a lungul multor ani de consiliere spirituală am realizat că nu este suficientă dorinţa de transformare. Mulţi ”doresc” să se transforme. Dar ei nu înţeleg mecanismul prin care are loc o reală transformare spirituală.

Orice sistem viu tinde să evolueze către o stare superioară de existenţă. Este o lege naturală. În cazul naturii umane parametrul lăuntric care trebuie urmărit într-un proces autentic de transformare este starea internă (cu toate reflexiile ei în plan fizic, energetic, psihic, mental şi spiritual). Aceasta presupune mai multă conştienţă, mai multă participare, mai multă responsabilitate. Şi nu în ultimul rând presupune să învăţăm să ne dezvăţăm şi să lăsăm de-o parte ceea ce nu era bun şi să învăţăm o metodă eficientă de transformare pe care să o punem în practică pentru a ne stabiliza pe noul nivel. Înseamnă să depunem chiar eforturi, devenind cât mai motivaţi pentru a fi mai conştienţi. 

Multe dintre persoanele venite să solicite o ghidare sau o consultanţă pe un anumit domeniu, după ce află şi chiar înţeleg raţional şi se deschid intuitiv către noua perspectivă evolutivă tind după un timp, să rămână blocate între ”două lumi”: lumea veche, pe care trebuie s-o ”părăsească” (întrucât le producea suferinţă – vorbesc metaforic – nu este cazul să se înţeleagă că trebuiau să părăsească sau să plece din lume) şi lumea nouă în care le este frică să intre pentru a o explora. Ei chiar realizează că nu mai pot rămâne la fel, că este stringent necesar să facă ceva, dar,  pe de altă parte, încă nu sunt capabili să susţină procesul, deoarece de cele mai multe ori nu sunt dispuşi să orienteze resursele adecvate spre a produce o restructurare din interior. A rupe cu unele mentalităţi care au fortificat ataşamente este dificil fără a avea o metodă. O metodă aplicată sistematic poate conduce evident la rezultate.  Dar fără o metodologie a transformării, fără asumare şi fără disciplină interioară, nimic nu este de durată. Mulţi cred că dacă au citit câteva lucrări spirituale se produce o imediată transformare în bine. Da, poate suntem inspiraţi o perioadă de timp, dar fără a depune chiar noi eforturi în direcţia respectivă, nu se poate obţine o transformare benefică şi de durată.

Mulţi sunt atraşi de ideea de a deveni mai „conştienţi”, dar în acelaşi timp, găsesc puţin înfricoşător exersarea acestui lucru pentru că el înseamnă să ne asumăm responsabilitatea pentru noi înşine în ceea ce priveşte întregul registru existenţial, sau cel puţin, a unei părţi din el pe care dorim să o transformăm în bine: sănătatea, cariera şi comportamentele noastre, relaţiile şi idealurile noastre, reacţiile şi modul nostru de a gândi şi comunica. Cu alte cuvinte, înseamnă să ne asumăm conştient propria evoluţie. Odată ce ne-am asumat responsabilitatea, chiar şi numai pentru un singur aspect din viaţa noastră, nu mai putem folosi raţionamentele, prejudecăţile, convenţiile şi mentalităţile de grup pentru a ne scuza conduita. 

Folosesc uneori un model metaforic. Un balon plin cu gaz ar putea să se înalţe uşor şi să zboare dacă nu ar fi legat de pământ. Evoluţia spirituală presupune să vrei să zbori şi totodată să ai puterea să tai ceea ce te ţine legat şi condiţionat. Şi apoi să te menţii la înălţime bucurându-te de noul orizont.

Transformarea spirituală înseamnă a accepta să te plasezi şi să rămâi mereu în faţa propriei conştiinţe de sine, ca într-o oglindă chiar şi dacă, la un moment dat, nu ne place ceea ce reflectă oglinda. 

2 comentarii la “CONŞTIINŢA IDENTITĂŢII UNIVERSALE ESTE REALIZATĂ PRIN DECONDIŢIONARE

  1. Nu pot sa raman insensibil la expresia cuvintelor si trebuie sa recunosc ca nu putine sunt cele care ma ating.
    Aproape fara sa vreau fiinta mea se bucura ca aceasta expresie plina de suflet se lasa cunoscuta senzatia care mi-o trezeste e „de parca lipseste dintr-un loc” .
    Nu de putine ori am impresia ca din cuvinte se nasc noi intelesuri si parte din valurile intelegerii transcend mesajul si vad in fata persoana . Sunt aici ca si acolo si o parte din bucurie se datoreaza tot unor astfel de mesaje . Cuvintele sunt energie si forma si culoare si cantec .In acest joc multumesc pentru bunavointa si tenacitate in speranta ca temerarul din noi va profita .

  2. Interesant acest articol. Tot timpul am fost un Fan al domnului Liviu Gheorghe.De 2 ani practic meditatia Yoga,care mi-a schimbat mult viata in bine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s