ROLUL MINŢII CONŞTIENTE ŞI SUBCONŞTIENTE ÎN PROCESUL RECUNOAŞTERII DE SINE – Ep. 2

Iată aici continuarea temei pe care v-am propus-o în clipul trecut cu privire la minte şi la rolul acesteia în procesul evoluţiei conştiente care să culmine cu revelarea completă de sine.

Aşa cum aminteam şi cu alte ocazii, procesul cunoaşterii de sine nu se limitează doar la zona de suprafaţă ce se arată simţurilor şi minţii noastre aşa zis obişnuite. Căutătorul spiritual dezvoltă mai mult decât ceilalţi, datorită unei practici consecvente, abilitatea de a controla şi de a folosi structurile superioare ale minţii sale pentru a se orienta din ce în în ce mai bine atât în ceea ce numim generic ca fiind spaţiul interior al conştiinţei cât şi în dimensiunea exterioară a vieţii trăită în lume printre ceilalţi semeni ai săi. 

Aş putea spune că succesul unei căutări interioare menite să ducă sufletul uman către perfecţiune şi împlinire este obţinut dacă pe de-o parte, înaintăm acţionând cu voinţă şi susţinuţi de cunoaştere  spre trezirea tuturor resurselor interioare şi pe de altă parte, dacă reuşim, având de acum la dispoziţie aceste resurse superioare, să le folosim spre a contracara şi depăşi ceea ce înainte ne ţinea în loc sau ne bloca; cu alte cuvinte, ne condiţiona într-un mod nefast propria existenţă. 

Pentru cei interesaţi de metoda dinamizării binefăcătoare a subconştientului găsiţi aici principalele direcţii şi principii de acţiune.

Ştiu că maniera de a vă prezenta aceste aspecte în videoclipuri poate părea dificilă pentru toţi cei care se grăbesc. Dar însăşi procesul de auto-cunoaştere cere timp şi sinceritate. Ştiu că este mai uşor să citeşti rapid câteva rânduri şi să răsfoieşti câteva postări pe ici pe colo. Feedback-ul primit de la mulţi este suficient de încurajator pentru a continua să prezint unele aspecte spirituale în acest mod. Vă mulţumesc pentru înţelegere.

4 gânduri despre „ROLUL MINŢII CONŞTIENTE ŞI SUBCONŞTIENTE ÎN PROCESUL RECUNOAŞTERII DE SINE – Ep. 2

 1. Multumesc pentru acest ajutor real si impresionant pe calea dezvoltarii noastre personale . Cand vorbiti de oamenii exceptionali , de succes, care urmaresc mereu un gand, o idee, o perioada de timp, va referiti la ceva desprins din realitate, ceva cu sanse de rezolvare sau nu?
  Cristiana
  PS Cum deosebim actiunea lor de dorintele noastre obsesive uneori , nascute si ele din realitate si pe deplin justificate de multe ori, care devin sursa a atator suferinte ?
  cristiana

  1. Vă mulţumesc pentru apreciere şi mă bucur că prezentările de pe acest blog vă ajută.
   Da, mă refer la acei oameni care şi-au cultivat conştient anumite calităţi pentru a-şi împlini visele. Caracteristica acestor fiinţe este că dorinţele sunt făcute să conveargă şi să susţină acea orientare. Şi în acest drum energia voinţei, energia cunoaşterii şi energia acţiunii sunt principalele resurse de care avem nevoie pentru a obţine succesul. Dacă doar una din ele lipseşte sau nu este la nivelul celorlalte, reuşita nu apare.
   Pentru a vedea mai clar diferenţele între atitudinea unui om obişnuit şi cea a unei personalităţi armonioase care atrage succesul vă ofer aici două link-uri.
   CRITERIILE EXCELENȚEI – https://liviugheorghe.wordpress.com/2010/03/04/criteriile-excelen%C8%9Bei/
   CELE 7 CHEI ALE SUCCESULUI – https://liviugheorghe.wordpress.com/2010/02/19/cele-7-chei-ale-succesului/

 2. Copil fiind padurile de brazi le cutreieram. Cand nu colindam ochi-mi deschisi cutreierau alte paduri , padurile de ganduri …

  Ma luptam cu gandurile , si cu fricile anihilandu-le prin tot felul de „ideii de detasare” si totusi …in sfera gandurilor apareau din nou pentru ca inca ceva din mine parca le realimenta cu putere … pana ajungeau sa-mi palpite in minte …si aproape ca le uram ( de ce ma invadau ? ce le facusem eu lor ?) …uneori luptam cu ele si le loveam lovind in mine cu una din matrele universului …””mai bine ma prefac in aschii”” – decat sa ma las sa traiesc frica …

  Daca ceva imi ricoseaza inca in mintea surescitata este cat de puternice ne sunt gandurile, trairile , cat de mult le intarim noi pe ele ” creeand copii ale noastre si proiectandu-le pana si in temeri „…

  Din lupta se naste si puterea de a lupta si chiar increderea absoluta ca nu exista piedici pentru cel neanfricat …insa asa cum spune Patanjali : ” yoghinul nu se lupta cu sine ci se impaca cu sine” . ( aici yoghinul este un suflet care intelege de ce morile de vant erau o problema pentru don Quijote )

  Nu suntem „nici cum” si „nici unde”- „o idee, o notiune sau un amalgam” …nu „ne putem cuprinde si nci defini pe noi insine” daramite universul interior si exterior – pentru ca atunci cand o facem posedam si ne lasam posedati de fantastica desfasurare de forte ce palpita in noi si in jurul nostru si daca ne pierdem …ne vom regasi intr-o clipita a clipei …

 3. Nemarginita intelepciunea pe care ne-o acorzi noua cu atata daruire ! De fapt se intelege si se vede clar si concis de unde vine ea cu atata forta ! Invataturile tale sunt hrana pentru creierul si spiritul meu !!! Nu imi pot gasi cuvintele de multumire si recunostinta !
  Asteptam cat mai mult material si sper ca vom fi din ce in ce mai multi !!! Mii de multumiriiiii!!

  Cu stima Brasovean:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s