Cum să menținem conștiența și centrarea în viața de zi cu zi

       Aici este un extras dintr-o prezentare care a avut tema ”Yoga în viața de zi cu zi”. Sunt oferite câteva recomandări și modalități care să faciliteze menținerea unei stări conștiente de centrare chiar și în viața de zi cu zi. Există multe tehnici de yoga ce pot fi aplicate conjunctural în funcție de gradul de descentrare cu care ne confruntăm în diversele conjuncturi ale vieții. Desigur că este necesară o conștiență mărită spre a recunoaște unele influențe perturbatoare și a integra cât mai repede acele modalități care să ne ajute să refacem starea de echilibru și de centrare sufletească. Sunt date mai multe exemple de situații în care putem ajunge și totodată sunt oferite soluții practice eficiente care pot fi aplicate pentru a trece cu bine prin acele încercări.

       Adevărul este că mulți dintre noi ne putem recunoaște punctele vulnerabile precum și circumstanțele care ne ”răscolesc”. Ceea ce nu știm însă, este ce am putea face chiar atunci pentru a remedia situația.

1 comentariu

  1. Tehnicile… Putina culoare in momente aparent gri …:)

    Exista momente in care celor din jur „bombardati” si „chinuiti” le este greu sa „inteleaga” tehnicile simple, increderea ce se naste din strafundul tau stiind ca este posibil … sa spui stop „agresiunii exterioare” -„bataliei mentale din interiorul tau” … si spun ca pentru cel ce le expune ii este usor sa le prezinte ( poate cumva gelosi ca nu au „acea relaxare” a celui ce expune ) … stop , sa mearga la baie sa dea cu apa rece pe fata …totusi observ ca au un altfel de aborda: de a lupta …au forta, tenacitate si stiu ca o data problema rezolvata sunt liberi de ea…incearca sa castige timp..!

    Majoritatea dintre noi vrem ca timpul sa treaca repede cand ne e greu ( de regula la servici ) si foarte incet sau deloc cand ne este usor; sa te regasesti atunci cand iti este extrem de greu sau din uitarea de sine face ca si timpul acela greu sa aiba valoare , parte din viata pare sa nu mai fie irosita in van sau fara tel si treptat timpul crezut pierdut este tot castigat …Avem libertatea de a trai liberi in interiorul nostru , uneori uitam asta , uitam ca cel mai mult traim in acest interior asta chiar daca suntem furati de exterior …iar peste tot este cel care este scanteia din viata noastra , propria existenta , sensul , telul, fericirea si libertatea …s-a sadit pe sine in noi si din noi e insasi el …dar e inefabil – si totusi inima parte din tot – il cauta, il simte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s