Yoga – Un arc peste timp

Săptămâna aceasta am avut bucuria să mă întâlnesc cu unii dintre copii care au parcurs programul YOGA PENTRU COPII organizat de centrul Kamala, în lunile mai, iunie și iulie, anul acesta, împreună cu părinții și cu Irina – instructoarea lor de yoga. Copii mi s-au părut chiar mai drăgălași și mai entuziaști decât avusesem ocazia să constat privind filmările făcute cu ei pe parcursul practicii. M-a bucurat totodată deschiderea acelor părinți și dorința lor ca acelor copii să le folosească metoda yoghină de armonizare corporală, de liniștire a minții și de trezire a potențialului lor natural. Fiecare copilaș a prezentat ce postură yoga i-a plăcut mai mult și au dorit să continue să practice mai departe. Mi-am amintit însă, cu această ocazie, de ceea ce îmi spusese mai demult o doamnă mai în vârstă care a luat contact cu noi în cadrul PROGRAMULUI 3R – Regenerare – Revitalizare – Reîntinerire. Îmi spunea cu nostalgie în glas, la o prezentare despre unele procedee yoga: ”Ehh! domnul Liviu! Dacă aș fi învățat aceste lucruri când eram copil, ce bine ar fi fost. Nici acum nu este rău, mai bine mai târziu decât niciodată. Poate însă viața mea ar fi curs altfel și sunt sigură că aș fi avut o sănătate mai bună… ”

Pentru mine, aflat acum în fața acelor copii, s-a făcut un arc sau …mai bine spus, un pod (căci tot vorbim despre posturi yoga) care unea astfel generațiile. Ce ar putea fi yoga dacă nu însăși unitatea vieții și existenței tuturor ființelor ce aspiră la perfecțiune, la frumusețe și armonie? Prin Yoga, copii pot trezi de timpuriu această inteligență naturală a corpului și energiei interne îmbogățindu-și de mici sufletul cu respectul și adevărata iubire de sine, de semeni și de Dumnezeu. Ajunși mai aproape de bătrânețe, ce ar putea face Yoga pentru noi? Ar putea să ne facă jocul inimii mai liniștit și să ne însenineze, amintindu-ne de frumusețe, libertate și eternitate. Amintindu-ne că niciodată nu suntem singuri, amintindu-ne de bucuria de a fi din ce în ce mai împăcați apropiindu-ne de lumină.

Fie ca acest freamăt sacru al inimii spirituale să se trezească în toți acești copii și în toți aceia în al căror suflet este vie SPERANȚA.

Bucurați-vă și voi privind acești copii minunați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s