Amintiri pentru EL


Citate extrase din lucrarile lui David Deida, aparute la Editura Kamala

 

ÎN IANUARIE

Trăieşte intens. Iubeşte cât mai deplin posibil. Lasă-ţi corpul să fie ridicat de energia esentei tale profunde.

Asumă-ţi întreaga responsabilitate pentru a dărui lumii şi iubitei tale toată iubirea de care eşti capabil.

Amândouă vor părea să te refuze ori să te seducă, până ce vei putea, pătrunzându-le cu iubirea conştiinţei tale

iluminate, să descoperi că tu însuţi eşti creatorul lor.


 

ÎN FEBRUARIE


Lumea şi iubita ta îţi vor oferi mereu provocări neprevăzute.

Fie trăieşti din plin, dăruindu-te cu atenţie chiar pe tine

în mijlocul acelor provocări,chiar astăzi,

fie aştepţi un viitor imaginar care nu va veni niciodată.


Bărbaţii care au trăit vieţi remarcabile

sunt bărbaţii care nu au aşteptat niciodată:

nici bani, nici siguranţă, nici comoditate, nici femei.


Fii conștient de ceea ce vrei să dăruieşti cel mai mult,

iubitei tale şi lumii, şi fă tot ce poţi ca să dăruieşti astăzi.

IN MARTIE

Un bărbat superior vede dispoziţiile iubitei sale nu ca pe o problemă, ci ca pe o provocare şi un amuzament.

Unul dintre cele mai importante daruri pe care le poţi oferi iubitei tale este aspirația ta sinceră de a-i deschide inima atunci când e închisă.

Cel mai bun mod de a-i fi de folos iubitei tale este să o ajuţi să se abandoneze, să se încreadă în forţa iubirii ca să îşi poată deschide inima şi să dăruiască această iubire care se revarsă în mod firesc din fericirea ei.

 

IN APRILIE

Lucrul uimitor este următorul: 90% din problemele emoţionale ale unei femei provin din faptul că nu se simte iubită.

Deci nu sta deoparte analizând-o, ca un doctor care diagnostichează un pacient sau un terapeut care pune întrebări unui client. Oferă-i iubirea ta.

Mergi la ea, priveşte adânc și cu blândețe în ochii ei, ia-o în braţe şi mângâi-o, spune-i cât de mult o iubeşti, zâmbeşte, fredonează-i cântecul preferat şi dansează cu ea.

Astfel e posibil ca problema ei emoţională să se evapore, și ea să-și reamintească de iubire.

 

IN MAI

Există două modalităţi de a aborda femeia şi lumea fără să-ţi compromiţi adevăratele daruri sau să ţi se scurgă forţa fiinţei tale lăuntrice.

O modalitate este să renunţi la relaţiile sexuale şi la cele lumeşti, cealaltă modalitate este de a le seduce pe amândouă cu iubirea ta constientă, dezinvoltă şi pură, de a-ţi oferi adevăratele daruri în ciuda ”luptei constante cu femeia şi cu lumea”, de a te topi în iubirea care izvorăşte pur din însăşi libertatea fiinţei tale lăuntrice chiar în timp ce corpul şi mintea ta mor extaziate printr-o crucificare de inevitabilă plăcere şi durere, atracţie şi repulsie, câştig şi pierdere.

Adâncul fiinţei tale nu are nici o limită. Numai deschidere, libertate, iubire şi înţelepciune, ca rezultat al contopirii spiritului tău cu femeia şi cu lumea.

 

IN IUNIE

Felul în care bărbatul atinge şi iubește lumea ar trebui să fie acelaşi fel în care o atinge şi o iubește pe iubita lui: nu doar pentru câştig personal sau plăcere, ci pentru a spori iubirea, deschiderea şi profunzimea iubitei lui sau a lumii.

Data viitoare când o îmbrăţişezi pe iubita ta şi faci dragoste cu ea, conștientizează-ți dorinţa ta cea mai profundă. Cea mai adâncă dorinţă din viaţa ta.

Simte de ce faci ceea ce faci în viaţă şi, îndeosebi, de ce te uneşti cu iubita ta. Ar putea fi multe motive neînsemnate, dar care este motivul suprem, cel mai profund?

 

IN IULIE


Eternitatea trebuie să fie căminul unui bărbat, clipă de clipă. Fără ea, va fi pierdut, mereu luptându-se pe oceanul vieţii agăţându-se de fire de paie.

Fă din viaţa ta un proces continuu de a descoperi cine eşti tu cu adevărat şi de a fi tu însuţi la nivelurile cele mai profunde ale fiinţei. Orice altceva decât acest proces al transformării tale perpetue este secundar.

Acesta este darul tau adus lumii si iubitei tale – darul constientei de sine.

 

IN AUGUST


Dacă un bărbat îşi conştientizează inima, el descoperă aici o existenţă pură dublată de o conştiinţă pură, care reprezintă însăşi natura momentului prezent.

Această stare existenţială profundă este sinonimă cu iubirea divină. Bărbatul asistă de la acest nivel profund la drama efemeră a vieţii.

Atunci când se odihneşte în această profunzime imuabilă a iubirii, bărbatul este „deja mort”, astfel încât nu mai are nimic de câştigat sau de pierdut care să conteze pentru el.

Din acest punct el poate dărui orice lumii şi femeii, fără teamă şi fără să dea înapoi. Nu mai este distras şi nu mai respinge agitaţia vieţii, căci s-a eliberat de acestea, oferindu-şi iubirea profundă în fiecare moment care vine şi pleacă.

IN SEPTEMBRIE

Unul dintre cele mai importante daruri pe care le poţi oferi iubitei tale este capacitatea ta de a-i deschide inima atunci când e închisă.

Desigur, poate ieşi singură din melancolie, dar iubirea ta masculină fulgerătoare îi poate lumina melancolia într-un fel în care ea nu poate singură.

Rămâi deci prezent și acoperă-i inima cu o rază de căldură care să-i topească singurătatea. Fii bun si compasiv cu cea pe care ai ales-o pentru a fi UNUL.

 

IN OCTOMBRIE

Darul tău masculin este să ştii unde te afli, unde vrei să fii şi ce trebuie să faci ca să ajungi acolo.

Dacă nu ştii nici unul din aceste lucruri, atunci trebuie să îl descoperi prin orice mijloace necesare.

Viziunea aceasta este, în esenţă, darul tău fundamental pentru iubita ta, ca şi pentru întreaga lume.

 

IN NOIEMBRIE


Focalizează-te asupra imaginii unui munte. Măreşte-ţi capacitatea de a te scufunda în starea de linişte, de a-ţi păstra neclintirea în faţa adversităţilor,a dificultăţilor, a furtunilor şi a agitaţiei propriei minţi.

Urmareste sa ramai stabil emotional mai ales fata de cei dragi. Tu crezi ca ei iti aduc in viata adeseori furtuna.

Dar, in realitate ei te invata maiestria de a traversa oceanul involburat al existentei.

Poţi suprapune cu tine imaginea muntelui în viaţa ta de zi cu zi?

IN DECEMBRIE


Există două modalităţi de a aborda femeia şi lumea fără să-ţi compromiţi adevăratele daruri sau să ţi se scurgă forţa fiinţei tale lăuntrice.

O modalitate este să renunţi la relaţiile sexuale şi la cele lumeşti; cealaltă modalitate este de a le seduce pe amândouă cu iubirea ta dezinvoltă şi pură; de a-ţi oferi adevăratele daruri în ciuda ”luptei constante cu femeia şi cu lumea”, de a te topi în iubirea care izvorăşte pur din însăşi libertatea fiinţei tale lăuntrice chiar în timp ce corpul şi mintea ta mor extaziate printr-o crucificare de inevitabilă plăcere şi durere, atracţie şi repulsie, câştig şi pierdere.

Adâncul fiinţei tale nu are nici o limită. Numai deschidere, libertate, iubire şi înţelepciune, ca rezultat al contopirii spiritului tău cu femeia şi cu lumea.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s