CURSURI


Activitatea mea se desfasoara in cadrul Centrului de Yoga si Meditatie Kamala din Brasov al carui fondator sunt alaturi de colegii mei. Actualmente centrul desfasoara cursuri de yoga si meditatie in Brasov si Bucuresti.

Centrul de Yoga si Meditatie Kamala ofera in cadrul cursului de yoga notiuni fundamentale, teoretice si practice, sistematizate, ale traditiei yoga si o indrumare individualizata pentru fiecare participant, pentru atingerea scopurilor sale (sanatate, vitalitate, putere de concentrare, amplificarea capacitatilor mentale, eliminarea stresului, relaxare, spiritualizare etc).

Viziunea noastră este fundamentată pe filozofia advaita, unitatea esenţială a întregii existenţe. Pornim de la premisa că totul în univers este o întrupare a Conştiinţei Supreme care se revelează în fiecare dintre noi ca fiind atman, Inima Spirituală, sursa libertăţii, spontaneităţii şi fericirii noastre profunde.

Activităţile centrului au la bază Yoga Inimii Spirituale, Hridaya Yoga. Prin aceasta aspirăm să trăim în Inimă, în Suprema Realitate, în Dumnezeu (dar Dumnezeu simţit dincolo de orice concepte şi definiţii religioase). În felul acesta realizăm identitatea cu totalitatea Vieţii.

Yoga Inimii Spirituale este o formă de yoga ce reuneşte sinergic atitudini şi metode îndreptate spre revelarea naturii noastre Reale, atman, pe care tradiţiile contemplative au denumit-o Inima Spirituală. Yoga Inimii Spirituale se bazează pe principii şi viziuni spirituale tradiţionale ce se regăsesc în yoga clasică (Patanjali), în advaita vedanta, în tantra, în shaivism. Acestea sunt corelate cu învăţături din sufism, creştinism, budism, taoism.

Metodele folosite pe această cale sunt în principal: meditaţiile de revelare a Inimii Spirituale, tehnicile de concentrare şi liniştire a minţii, hatha yoga.

În Yoga Inimii Spirituale, idealul practicii hatha yoga este armonia cu realitatea divină, dezlimitarea conştiinţei corporale, libertatea, exaltarea frumuseţii, deschiderea către realităţi energetice subtile ca premise ale revelării a ceea ce suntem cu adevărat.

Aici, tehnicile yoga, atât cele meditative, cât şi hatha yoga, nu se realizează pentru a „dobândi” Realitatea Supremă, Inima Spirituală, ci pentru a face din corp, psihic şi minte instrumente cât mai adecvate de expresie a Inimii, a Conştiinţei Supreme. Înţelegerea acestor nuanţe şi a rolului pe care corpul, psihicul şi mintea le au în raport cu Inima Spirituală este esenţială în atitudinea cu care practicam yoga. Ea implică direcţionarea tuturor elanurilor, energiilor, practicilor în vederea creării condiţiilor revelării Inimii Spirituale.

Tematica acestui curs cuprinde:

  • prezentarea structurii energetice a fiintei umane
  • tehnici posturale (asana)
  • tehnici de ritmare a suflului (pranayama)
  • metode de concentrare si meditatie
  • japa yoga pe cele trei niveluri ale sale
  • modalitati de evolutie din Advaita Vedanta
  • meditatii pentru revelarea Inimii spirituale

Cursul este alcatuit din module de 10 luni, diferentiate in functie de gradul de complexitate a aspectelor teoretice si a tehnicilor yoghine.

Initierile superioare care se vor da numai celor care asimileaza primele niveluri ale cursului, fac parte din domeniile mai profunde ale sistemului yoga si provin direct din liniile traditionale indiene. Ele confera deschiderea centrilor de forta (chakra), posibilitatea de a intelege viata si moartea prin transformari la nivel karmic, cunoasterea celor Zece Mari Înţelepciuni Divine (Dasha Maha Vidya), depasirea dualitatii nascuta din iluzie, operarea cu mantre eficiente, inclusiv cu cea specifica lui Sahasrara, cresterea calitatii vietii.

In functie de solicitari, exista posibilitatea unui curs individualizat (in functie de situatia personala), mai intensiv (mai multe sedinte pe saptamana) sau la domiciliu.     Pentru orice intrebare legata de sanatate, de procedeele yoga sau de alte aspecte ce pot avea o solutie prin yoga, va rog sa ma contactati direct la sala de curs, pe site-ul Centrului de Yoga si Meditatie Kamala, aici pe blog sau pe adresa liviumg@gmail.com.

Pentru cei interesati exista posibilitatea frecventarii a mai multor module de practică Yoga on-line:

1. cursul on-line de hatha-yoga nivel începător

2. cursul on-line de meditaţie

3. cursul on-line de hatha-yoga nivel mediu și programe de practică

4. cursul on-line de hatha-yoga nivel avansați și programe de practică

5. lecții suplimentare de yoga

CLICK AICI PENTRU PREZENTARE VIDEO: Ce este HRIDAYA-YOGA?

PROGRAM CURSURI

––––––––––––––––––––––––––––––––

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s