EGALITATEA DE SPIRIT

Extras din conferinta „EGALITATEA DE SPIRIT” prezentata in cadrul Centrului de Yoga si Meditatie KAMALA

1 comentariu

  1. NU pot spune că am „meditat” asupra Stării de echilibru, pt. că sunt încă gânduri şi „nerăbdări” în perioadele alese pt. meditaţie. Dar pot spune că m-am gândit frecvent la ce-mi lipseşte pt. a trece dincolo de influenţa unui capriciu, de toane, de chef…Când eram mai blândă cu mine consideram că şi natura are „toanele” ei, că plouă când i-ar sta frumos să ningă, că tună şi fulgeră (oare de ce?)că cerul este şi senin şi tulburat de nori.Deci că natura, având „stările” ei, noi de ce nu le-am avea pe ale noastre, de ce am trai UN SINGUR ANOTIMP, acela al acceptării a tot ceea ce se petrece cu noi, cu viaţa noastră.
    Mă gândeam că prin aceste manifestări avem de fapt ocazia să ne cunoaştem, cu bunele şi relele din noi şi că doar undeva, în „adâncul fiinţei noastre” e locul nemişcării, al nemanifestării, sanctuarul SAT CHIT ANANDA.
    Cum spui, Liviu, poate aproape de sfârşitul vieţii voi putea avea o viziune mai cuprinzătoare, deşi incompletă.Ceea ce pot „vedea” acum este că a fi pe „coama valului” nu te scuteşte de suişuri şi coborâşuri;doar că începi să te obişnuieşti cu o anumită ritmicitate, că ştii, cumva, că nu te „pierzi”, în ceea ce vine şi ceea ce trece…
    Crezi că văd cât de cât limpede sau e cazul să-mi schimb, iarăşi, dioptriile?!

Lasă un comentariu