CURA CU SUCURI PROASPETE


Cura cu sucuri proaspete din legume şi fructe

Uşor de realizat şi recomandat în special în perioada verii, postul cu sucuri proaspete din legume şi fructe poate constitui o metodă salvatoare pentru mulţi dintre cei ce nu au găsit o altă cale de vindecare.

Această metodă de tratament recomandată de medicina naturistă foloseşte ca ingrediente unice în alimentaţie sucurile proaspăt extrase din fructe şi legume. Deşi este mai degrabă o formă de post cu sucuri decât una de alimentaţie, această modalitate este printre cele mai eficiente în regenerarea organismului şi redobândirea stării de sănătate.

În timpul acestei cure, cel mai pregnant fenomen este acela de creştere masivă a capacităţii de eliminare şi purificare a principalelor organe cu acest rol din corp: plămânii, ficatul, rinichii şi pielea. Ele devin capabile, datorită absenţei alimentelor solide şi ca urmare a bogăţiei de minerale, vitamine şi enzime vii din sucuri, să elimine eficient toxinele şi reziduurile activităţii metabolice din corp, oferind totodată întregului sistemului digestiv şi organelor de asimilaţie un răgaz de odihnă şi refacere. De altfel, îmbunătăţirea digestiei şi reglarea asimilaţiei sunt printre fenomenele cele mai uşor de remarcat odată cu încheierea unei asemenea cure.

Dr. Ragnar Berg, o autoritate la nivel mondial în ceea ce priveşte biochimia şi nutriţia, remarca: “În timpul postului, corpul arde şi elimină cantităţi uriaşe de reziduuri acumulate în diferite zone. Acest proces poate fi foarte mult ajutat prin consumul de sucuri vegetale alcaline, ceea ce va avea în multe cazuri efecte superioare postului cu apă. Am supravegheat multe persoane care posteau şi am realizat numeroase analize în cazul pacienţilor care au realizat astfel de cure, astfel că acum sunt convins că consumul sucurilor potrivite din legume sau fructe poate să accelereze foarte mult procesul de vindecare. Accelerarea eliminării acidului uric şi a altor acizi organici, întărirea inimii, refacerea sistemului digestiv, sunt doar câteva dintre efectele benefice care apar după o astfel de cură.”

Boli cum sunt reumatismul cronic, guta, bolile de piele de tipul psoriazisului, obezitatea, afecţiunile digestive şi hepatice precum şi alte tulburări rezistente la tratamentele obişnuite pot fi astfel înlăturate cu ajutorul acestei metode de excepţie a dietoterapiei.

Care este secretul sucurilor proaspete?

Eficienţa unei cure cu sucuri proaspete depinde fără îndoială de fructele şi legumele folosite, de durata de timp pe care o realizăm şi de capacitatea noastră de adaptare la acest mod particular de hrănire. Există câteva criterii generale care ne pot ajuta să înţelegem modul în care o astfel de cură acţionează:

– sucurile proaspete sunt foarte bogate în vitamine, minerale, enzime şi zaharuri naturale. Aceasta conduce la eliminarea carenţelor de elemente din organism şi susţine regenerarea celulară, grăbind vindecarea.

– sucurile nu necesită aproape deloc un proces de digestie, fiind asimilate aproape imediat în fluxul sanguin.

– sunt bogate în substanţe alcaline, ceea ce conduce la o restabilire a echilibrului acido-bazic. Cele mai multe dintre condiţiile de boală (în special în cazul bolilor cronice) sunt caracterizate de o aciditate în exces a organismului.

– Conţin substanţe care au rolul unor adevărate medicamente naturale. De exemplu, sucul de fasole verde conţine substanţe asemănătoare insulinei, la fel cum în sucurile din castraveţi de grădină şi ceapă există hormoni vegetali care influenţează benefic activitatea pancreasului endocrin. Sucurile proaspete din usturoi, ceapă, ridichi şi roşii conţin puternice substanţe cu efect antibiotic.

– Sucurile din fructe au cele mai puternice efecte de purificare corporală, în timp ce sucurile din legume exercită o acţiune ceva mai blândă, fiind în schimb foarte puternic hrănitoare şi regenerante la nivelul diferitelor organe.

Modul de realizare a curei cu sucuri proaspete

Câteva lucruri de care va trebui să ţinem cont:

– Pe întreaga durată a curei nu se vor utiliza decât sucuri proaspăt stoarse, întotdeauna imediat înainte de a le consuma. Sucurile proaspăt stoarse se oxidează rapid şi îşi pierd o parte dintre proprietăţile vindecătoare ca urmare a păstrării la rece, chiar şi numai după 3-4 ore de la stoarcere.

– Fructele şi legumele pe care le selectăm pentru a prepara sucuri trebuie să fie de o calitate cât mai bună, crescute natural (fără adaosuri de chimicale, conservanţi etc.) şi trebuie să fie bine coapte. Vom evita să utilizăm fructe care sunt încă verzi sau coapte după culegere, în mod forţat.

– Este bine să folosim un storcător puternic, având în vedere că efectul terapeutic al curei este direct proporţional cu calitatea sucului utilizat. În cazul unei extracţii parţiale o mare parte a enzimelor şi vitaminelor necesare vor fi aruncate împreună cu fibrele şi pulpa.

– În cazul sucurilor cu un gust dulce foarte pregnant (piersici, prune, struguri) este necesară uneori diluarea cu apă în cazul persoanelor care au valori mari ale glicemiei, artrită sau hipertensiune.

Durata curei

În funcţie de tipul de afecţiune sau tulburare cu care ne confruntăm, o cură medie poate să dureze între 3 şi 7 zile. În cazul bolilor grave în care s-a produs o stare de puternică intoxicare a organismului, cum sunt cazurile de cancer, obezitate, afecţiuni articulare cronice, psoriazis şi alte boli de piele persistente, cura se va putea prelungi, sub o supraveghere adecvată, până la 21 de zile. Există numeroase relatări ale unor vindecări de excepţie prin intermediul postului cu sucuri care a avut durate de timp de până la 30-40 de zile, fără să existe nici un fel de efecte secundare neplăcute. Modul de acţiune al postului cu sucuri rămâne din acest punct de vedere, cel puţin în parte, un mister şi pentru ştiinţa actuală, rezultatele practice obţinute depăşind încă odată teoriile existente.

Într-o primă fază, pentru ca organismul să se obişnuiască cu acest mod de hrănire, nu se recomandă o perioadă mai lungă de trei zile. După o pauză de o săptămână se poate trece la intervale mai lungi de 5-7 zile.

Cantitatea de sucuri consumată într-o zi

În mod normal, în primele zile ale curei se va consuma o doză de o cană de suc (250 ml) la fiecare trei ore, pe parcursul întregii zile. Doza de suc consumată astfel într-o zi va fi iniţial de aproximativ 1,5 – 1,8 litri. În următoarele zile, pe măsură ce procesul de purificare se desfăşoară, se vor consuma cantităţi mai mari la fiecare porţie, ajungând treptat la o cantitate de 2-2,5 litri de suc zilnic.

Cele şase tipuri de sucuri naturale şi combinarea lor

O întrebare firească care poate apărea este: ce sucuri consumăm în cadrul unei astfel de cure? Specialiştii consideră că sucurile pot fi împărţite în mai multe categorii, alegerea făcându-se în mod strict în funcţie de necesităţile de moment:

1. Sucuri din fructe dulci: prunele bine coapte, strugurii dulci.

2. Sucuri din fructe semi-acide: mere, pere, cireşe, caise.

3. Sucuri din fructe acide: portocale, lămâi, grepfrut, ananas, fragi şi căpşuni.

4. Sucuri din legume: roşii, castraveţi.

5. Sucuri din legume cu frunze verzi: varză, ţelină, salată verde, spanac, pătrunjel, creson, gulie.

6. Sucuri din rădăcinoase: cartofi, ceapă, sfeclă roşie, ridichi, ţelină.

De obicei vom ţine cont de faptul că sucurile de fructe nu se vor utiliza împreună cu cele de legume, ci separat şi cel mai recomandat este să utilizăm sucuri din aceeaşi categorie. Există cu toate acestea şi alte câteva reguli de combinare a sucurilor care se pot dovedi utile în tratarea unor afecţiuni mai dificile, aşa cum se va vedea şi în indexul alăturat.

Câteva variante posibile de combinare a sucurilor:

– sucurile din fructe dulci pot fi combinate doar cu cele semi-acide

– sucurile din fructe semi-acide se pot combina cu cele din fructe dulci sau cu cele din fructe acide

– sucurile din fructe acide se pot combina cu cele semi-acide sau cu cele din legume

– sucurile din legume se pot combina cu cele din fructe acide sau cu cele ale legumelor cu frunze verzi

– sucurile din legume cu frunze verzi se pot combina numai cu cele din legume sau rădăcinoase

– sucurile din rădăcinoase se pot combina numai cu cele din legume cu frunze verzi.

Reacţii de purificare ca urmare a curei cu sucuri

Sucurile proaspete determină în 90% dintre cazuri efecte de eliminare foarte rapidă a substanţelor nocive din organism. Acest fenomen se poate manifesta uneori prin uşoare colici abdominale, diaree, scădere în greutate, uşoare dureri de cap şi insomnie. Pentru 1-2 zile mirosurile corporale pot să devină foarte puternice şi neplăcute, ceea ce indică eliminarea unor compuşi foarte toxici. Nu este recomandat să se intervină în astfel de situaţii cu remedii care stopează transpiraţia, eliminarea prin scaun sau celelalte procese naturale de eliminare. Specificul acestor reacţii de purificare este că în majoritatea cazurilor ele trec după primele zile ale curei.

Revenirea din postul cu sucuri

Se va face întotdeauna gradat, într-un timp echivalent cu jumătate din timpul afectat curei. Astfel, după o cură cu sucuri de 7 zile trecerea către alimentaţia normală, după încheierea curei, trebuie să dureze cel puţin 3 zile. Alimentele care vor fi introduse treptat vor fi la început fructele proaspete, în cantităţi mici, şi apoi treptat compoturi din fructe, urmând ca spre sfârşitul perioadei de revenire să introducem legume foarte bine fierte, eventual pasate. Abia ulterior vom putea consuma din nou fără nici un fel de efecte negative, hrană solidă, care este recomandat să fie cât mai pură.

Mic index de sucuri din legume şi fructe pentru principalele boli

Atenţie! Sucurile de mai jos vor fi utilizate fie singure (cel mai bine), fie utilizând regulile de combinare descrise anterior.

Acnee: struguri, prune; roşii, castraveţi, morcovi, cartofi, spanac.

Afecţiuni hepatice: lămâi, struguri, castraveţi, anghinare.

Afecţiuni renale: mere, portocale, lămâi, castraveţi, morcovi, sfeclă roşie.

Alergie: caise, struguri, morcovi, sfeclă roşie, spanac, morcovi, ridichi negre.

Anemie: caise, prune, căpşuni, struguri roşii, ţelină, morcovi şi spanac, coacăze negre, mere, pepene galben, struguri, andive, pere, hrean (maxim 10 ml pe zi), urzică.

Arterioscleroză: grepfrut, ananas, lămâi, ţelină, morcovi, salată verde, spanac.

Artrită: cireşe amare, ananas, mere acre, lămâi, grepfrut, morcovi.

Astm: morcovi, ridichi, lămâi, caise, piersici, ţelină.

Boli ale prostatei: toate fructele de sezon, morcovi, salată verde, spanac.

Bronşită cronică: lămâi, piersici, roşii, ceapă, spanac, napi, hrean (maxim 10 ml pe zi).

Colită: mere, caise, pere, piersici, papaya, morcovi, sfeclă, ţelină, spanac.

Diabet: afine, fasole verde, căpşuni, mere acre (cura este recomandată în cazul diabetului non-insulinodependent, dozând sucurile în funcţie de recomandările unui specialist în nutriţie).

Dureri de cap: struguri, lămâi, salată verde şi spanac.

Eczeme: struguri roşii, spanac, castraveţi, sfeclă roşie.

Epilepsie: struguri roşii, smochine, morcovi, ţelină, spanac.

Fragilitate capilară: lămâi, portocale.

Gută: cireşe amare, castraveţi, morcovi, ţelină, spanac, hrean (maxim 10 ml pe zi), urzică.

Hemoroizi: suc de sfeclă roşie, morcovi, spanac.

Hipertensiune: struguri, portocale, castraveţi, morcovi, ceapă, usturoi.

Impotenţă: ţelină, morcovi, sfeclă.

Insomnie: mere, ţelină, salată verde.

Menopauză: toate fructele şi legumele de sezon.

Obezitate: lămâi, portocale, grepfrut, cireşe, varză, salată verde, morcovi, praz.

Oboseală generală: napi, morcovi, urzică, anghinare.

Paraziţi intestinali: usturoi (20 ml pe zi, în amestec cu alte sucuri), morcovi, lămâie, ceapă, pătrunjel, creson, dovleac (bostan).

Afecţiuni ale vezicii biliare, litiază biliară: mere, castraveţi, lămâi, creson, pătrunjel, ţelină, sfeclă roşie, morcovi, dovleac, ceapă.

Psoriazis: struguri, morcovi, sfeclă roşie, castraveţi.

Reumatism: struguri, lămâi, portocale, roşii, castraveţi, morcovi, hrean (maxim 10 ml pe zi), urzică.

Sinuzită: caise, lămâi, roşii, morcovi, ridichi, ceapă, morcovi.

Tulburări ale vederii: caise, roşii, ţelină, pătrunjel, andive, morcovi, afine.

Ulcer gastric: zmeură, lămâie (nu e suportată în toate cazurile de ulcer), cartofi, varză.

Varice: struguri, portocale, prune, roşii, sfeclă roşie, creson, afine, ceapă.

15 comentarii

 1. Foarte bun articol! Eu am reusit sa tin o cura de 7 zile si intentionez sa pornesc la un drum mai lung….sunt convinsa ca are foarte multe beneficii si e drept ca dupa primele 2 zile corpul se adapteaza si foamea nu se mai simte!Sanatate!

  1. Cu multă plăcere. Mai multe informaţii veţi găsi în lucrarea ”Vindecare şi purificare prin alimentaţie şi post” Editura KAMALA.
   Da, puteţi bea şi apă, dacă simţiţi nevoia, şi mai ales în situaţia folosirii unei cantităţi mai mici de suc pe zi puteţi bea şi apă plată sau de izvor dar înainte cu 1,5 ore înainte şi/sau după un pahar de suc

   1. Multumesc frumos pentru raspuns, sunt in a 29 a zi si vreau sa va spun ca ma simt excelent, de fapt dvs.stiti, o spun cititorilor:), am slabit de la 109 kg la 94 kg iar pofta de viata, somnul, capacitatea de a gandi s-au amplificat simtitor. Sincer, ce m-a determinat sa fac aceasta cura a fost vizionarea completa a filmului ” Gras, bolnav si aproape mort ” apoi cautand pe net mai mult despre aceasta cura, am dat de acest post care m-a ajutat fantastic de mult, lucru pentru care va multumesc din suflet. Ca „bonus”, am avut placuta surprindere de a ma acompania in acest regim, parintii mei care sunt carnivori convinsi, au tinut doar 10 zile cu rezultate extraordinare, remedii ce nu au fost in stare o gramada de doctori sa le dea de cap; e placut sa stii ca exista astfel de solutii si chiar si functioneaza. Acum, as avea rugamintea de a ma indruma putin in procesul de revenire, cateva sfaturi, cateva principii si retete. Va multumesc din nou!

   2. Mă bucur foarte mult că această cură v-a priit.
    Aţi avut curajul şi motivaţia necesară pentru a o susţine deşi nu este chiar aşa de uşor..
    De acum ştiţi că aveţi resursele interioare pentru a vă transforma.
    În ceea ce priveşte revenirea din această cură vă recomand să ţineţi cont de următoarele sfaturi:

    Revenirea
    Revenirea la alimentaţia preparată termic se face gradat, în minim 10 zile. Se respectă următoarele reguli:
    în primele cinci zile alimentaţia rămâne în proporţie 75% crudivoră
    primele alimente preparate termic care vor fi consumate sunt supele din legume – foarte uşoare, puţin condimentate, cu mult zarzavat
    din a şasea zi se introduc piureurile de legume, tocanele; proporţia de hrană preparată termic poate fi crescută uşor până ajunge la 50%
    timp de două săptămâni de la terminarea curei sunt interzise conservele şi prăjelile
    timp de o lună după terminare curei cu sucuri şi crudităţi este interzis consumul de carne, alimente conservate chimic, orice fel de aliment care prezintă semne de alterare
    Trei luni după terminarea curei de sucuri şi crudităţi vor fi respectate următoarele indicaţii:
    1) se stabileşte un orar regulat al meselor (care va fi şi respectat)
    2) se evită consumul de apă în timpul mesei sau după masă (apa se consumă cu 30 de minute înainte de masă).
    3) dimineaţa înainte cu 30 de minute de masă, se recomandă a se bea apă călduţă sau ceai călduţ îndulcit cu miere.
    5) nu se mănâncă între mese
    6) se mestecă încet şi foarte bine
    7) nu se consumă băuturi şi alimente fierbinţi sau prea reci.

 2. Azi e ziua 20 in postul cu sucuri de fructe si legume. Nu credeam sa ajung asa departe dar surpriza: e mai usor decit crezi! Am avut 100 kg, am 92 si am dorinta sa slabesc cit de mult pot. Nu mi-am pus un target cite zile tin, vreau sa-mi ascult organismul de data asta.
  Am 37 ani, am reumatism articular, coxartroza, obezitate grad avansat, sinuzita cronica, circulatie venoasa cu tromboflebita, tulburari ale inimii, si sincer ma sperie gindul ca oricare din aceste afectiuni se poate agrava si nu-mi mai pot ingriji familia. Nu ma sperie moartea, sunt multe mai grave decit ea, iar pentru mine e mai grav sa nu am putere de munca si sa traiesc zile chinuite, drumuri inutile la doctor, cure disperate de slabire, dependenta de hrana in exces si dulciuri. Asa ca m-am hotarit, vreau sa-mi schimb viata, depinde numai de mine, nu-mi place sa ma pling ci sa gasesc solutii. Stiu ca dependenta de mincare si dulce vine din copilarie, din proaste obiceiuri, traume, abuzuri. Se pare ca am trecut prin toate. Acum am ales acest post convinsa fiind ca e o cale sanatoasa . Iesirea din post cred ca e esentiala. Intotdeauna am crezut in puterea vindecatoare a posturilor restrictive (postul cum il tin crestinii cu cartofi prajiti, cozonac de post si ciocolata si mezeluri de post indoielnice nu cred ca ajuta la nimic… nu cred ca asa a fost gindit…)
  Sucul meu contine o parte din aceste cruditati, desigur in fiecare zi alta combinatie in functie de cum am in casa si ce am chef sa pun: mere, morcovi, portocale, grepfruits, lamiie, sfecla rosie, spanac,salata verde, ridichi, ghimbir, telina, ananas, capsuni, frunze de spanac, patrunjel, marar, stevie, macris, leurda, rosii, castraveti, ardei. Merg in piata, caut toate fructele si legumele sa fie cit mai mici, mai prapadite mai naturale, nu iau legume indopate de azot si salata de la florarie, ci iau legumele taranilor pe care abia ii mai gasesc cei cu frica de Dumnezeu si care folosesc balegar. Uneori bat piata cite o ora sa-i gasesc. Intotdeauna am gasit cite ceva. Ii incurajez sa vina, le dau cit cer ei fara tocmeala si multumesc lui Dumnezeu si universului ca i-am mai gasit inca o data.
  Deci cum va spuneam, e mai usor decit pare ! 2-3 zile da, primele zile e f greu pina dispare senzatia de foame, dispare daca nu folositi si pulpa, daca puneti si pulpa la suc va produce foame sigur. Apoi ziua a 10-a pina la 15-a au fost grele, am avut insomnie, noaptea iar ziua am plins fara motiv, m-am certat cu familia inutil pentru ca nu am mai avut stapinire pe nervii mei si acum cind ma gindesc de ce ne-am certat ma umfla risul, tot felul de prostioare. Copilul meu sper sa ma ierte pentru ca am strigat la el fara sa ma pot controla. Sotul meu a zis ca e imposibil sa ma mai suporte, dar n-a avut de ales… ies toate relele din om la post, asa simt eu. Acum sunt muuult mai bine. Femeia da tonul in casa, asa ca toti au suferit cu mine si toti sunt acum ok.
  Ploua intruna si asta nu ma ajuta, ma doare coxartroza, sper sa fie si semn de vindecare in asta. O zi m-a durut fierea, 3 zile spatele, primele 10 zile mi-a fost foarte frig, acum mi-a trecut , am zile cind nu ma doare nimic. Ies in oras, muncesc, gatesc pentru familia mea, ies cu ei la terase si la restaurante pentru ca asa ne-am invatat, dar eu sunt cu termosul dupa mine cu sucurile mele, cer un fresh si-mi torn peste el din termos. Cind simt ca mi-e greu practic presopunctura EFT, 2-3 minute si ma simt mai bine imediat, la fel si cind ma enervez, EFT is great.
  Beau 1,5 l pe zi, apa in completare cit simt nevoia. Dorm cit de mult pot. Nu simt energie debordanta dar nici sa ma culeg de pe jos, sunt relativ ok. Am emotii pentru iesirea din post, am mai tinut eu oshawe si dupa mincam ca sparta, de-aia sunt ingrijorata, se porneste foamea dupa primele mese solide… corpul vrea sa puna la loc kilogramele pierdute, iar de data asta nu vreau sa-l las. Daca aveti sugestii concrete de meniuri pentru iesirea din cura cu sucuri, apreciez mult. Sa fiti iubiti si sanatosi!

  1. Felicitări pentru aceste rezultate dar mai ales pentru noua atitudine de abordare a vieţii în general. Ştiu ca v-a fost greu şi ţie şi familiei dar, de foarte multe prin incercare vine şi puterea. Mă bucur ca ai fost fermă şi nu te-ai lăsat. Este necesar să comunici cu ceilalţi şi mai ales cu familia, să nu creezi distanţe artificiale, să ajungi să îi faci să înţeleaga etapa evolutivă în care te afli şi care a început cu autovindecarea, recurgând la o puternică purificare.
   Aşa cum ştii deja, purificarea scoate la suprafaţă şi anumite stări psihice mai neplăcute. Urmăreşte să parcurgi materialele de pe blog cu privire la controlul emotiilor, pozitivarea subconştientului şi purificare. Spun asta pentru că intuiesc, în cazul tău, că ceea ce ai înţeles şi realizat în această perioadă te va ajuta să continui transformarea. Dacă intenţia de început a fost stimulată de frica de boală şi suferinţă este necesar să atingi acea putere a convingerii că această etapă de purificare este totodată şi deschizătoare de noi orizonturi. Dar, …vom mai vorbi despre asta.
   Deocamdată urmăreşte corect sfaturile legate de ieşirea din post şi te rog, nu te speria de ceea ce va urma. O hrană simplă şi curată în porţii mai mici. Astfel vei putea continua scaderea greutăţii pentru ca ai resurse de voinţă. Vei ajunge în timp la greutatea optimă care o vei simţi. Cu o singură condiţie, să accepţi că un mod vegetarian de a te hrăni înseamnă viaţă. Introdu după perioada de ieşire mai multe cereale (grâu orez, mei, hrişcă), seminţe, legume şi fructe. Orice om care trece printr-o astfel de purificare capătă noi repere şi îşi amplifică puterea de a continua o dietă pură.
   În ultimă instanţă, noi oamenii nu avem nevoie de balast, avem nevoie de energie care poate fi extrasă uşor din alimente cât mai pure.
   Te rog totuşi să nu pierzi din vedere indicatorii stării de sănătate. Fă-ţi analizele la zi, pe cât posibil la 6 luni, deoarece există acele probleme de care mi-ai scris. Nu uita, pe termen lung, hrana devine cel mai eficient medicament dacă stii cum să o foloseşti. Ajută-te şi de unele remedii naturale pentru acele afecţiuni. Evită supărările şi tristeţea şi începi să creşti progresiv condiţia fizică prin plimbare şi respiraţie profundă în aer liber. Nu uita că ai resurse dar trebuie ca tu însăţi să le aduci la suprafaţă.
   Cu prietenie, Liviu Gheorghe

  2. Buna Croco, esti tare, bravo, tine-o tot asa si vei vedea cat de bine iti va fi, deja incepi sa culegi roadele, e pacat, mare pacat sa renunti acum, greul a trecut, incearca sa-l duci pana la 60 zile, nu-ti va parea rau, in caz ca nu vei putea ( totul vine din creier, vei putea cu siguranta) macar apropiete cat mai mult de cele 60 zile, in nici un caz nu rentunta inainte de 30 zile, astfel vei cunoaste stari cu adevarat incredibile, fii tare si mergi pana la capat (60 zile). Iti voi da un link de facebook cu ceea ce ma priveste pe mine ( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201775128833353&set=o.126933364067040&type=1&theater ) si iti voi da un „copy/paste” a unui mesaj cel trimit celor interesati de cum am reusit eu sa slabesc si sa ma insanatosesc, sper sa-ti fie de ajutor iar daca mai ai intrebari, cu drag iti stau la dispozitie, atat tie cat si celor ce vor sa afle cat mai multe despre cum a fost pentru mine aceasta „restartare” a organismului. O seara buna si astept vesti bune despre cum iti merge.

   ” Iata povestea mea in cateva cuvinte, atasez si o fotografie care mai spune si ea cate ceva

   31 days Reboot (-16kgs/35lbs) + 30 days break (+4kgs/9lbs) + 45 days Reboot (-16kgs/35lbs) + 185 days break (+7kgs/15lbs) + 35 days Reboot (-13kgs/29lbs) = 34kgs/75lbs lost!!!

   1.Am tinut dieta cu sucuri din fructe si legume conform http://www.youtube.com/watch?v=uy1__XsvvXE ( activeaza traducerea in limba romana din “cc”)

   2. Am combinat fructele si legumele conform https://liviugheorghe.wordpress.com/2010/05/04/cura-cu-sucuri-proaspete/ ,
   http://www.infoslabire.ro/slabire/65/cura-de-slabire-cu-sucuri-si-cruditati.html
   si http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4567

   3. Am facut si cateva proceduri de curatare a ficatului conform
   http://www.suntsanatos.ro/cure/procedura-de-curatare-a-ficatului-si-a-vezicii-biliare-dr-andreas-moritz.html

   4 Am facut si miscare in fiecare zi la sala, o zi bazin , o zi biciclete (eliptica si normala).

   Foarte important ar fi sa vezi TOT filmul, pana la sfarsit si sa citesti toate materialele pe care ti le-am dat. Apoi, daca ai ceva intrebari, iti stau la dispozitie cu drag.

   PS E o dieta de reboot, de resetare a organismului, de reparare a multor probleme din el printre care si grasimea dar ea, dieta, nu este una stricta de slabire, este bine de stiut ca ar fi foarte indicat sa o tina oricine nu numai supraponderalii.

   Ca bonus, pentru a intelege exact cum functioneaza organismul in fata bolii, mi-au mai fost de mare ajutor si

   http://video.yandex.ru/users/dalex4c/view/70# ( remediu pentru diabet si alte boli grave)

   http://suntsanatos.ro/documentare/miracolul-gerson-the-gerson-miracle-2004.html ( remediu pentru cancer si alte boli ïncurabile”)

   http://www.vindecator.com/de-la-tv/antibioticele-din-alimente/

   si multe altele, toate verificate, deomonstrate stiintific, teoretic si practic, nu din categoria “teoria conspiratiei”

   E foarte important de stiut ca n-am cumparat nimic de la autorul filmului sau de la altcineva, n-am vazut nici un interes ascuns si asta mi-a dat incredere si curajul de a incerca, singura investitie a fost in legume, fructe si in timpul necesar pentru a aduna cat mai multe informatii. De Joe Cross am fost doar inspirat, i-am vazut filmul dupa care am inceput sa adun informatii despre aceasta dieta si despre cum functioneaza organismul, de ce are el nevoie pentru a deveni imun in fata bolii sau de a repara problemele existente. Am inceput dieta si vazand ca doar dupa cateva zile incep sa ma simt din ce in ce mai bine, in ciuda faptului ca pierdeam din greutate intr-un ritm alert, m-am hotarat sa continui pana la 30 zile mai mult din curiozitate, chiar vroiam sa aflu ce se intampla in acea perioada si cum imi raspunde organismul in fata acestei diete. Probabil o duceam pana la capat, adica 60 zile, daca nu ma speria cineva ca n-am sa mai pot manca nimic solid, ca miscarea peristaltica nu va mai avea loc fiindca o perioada atat de lunga de timp n-am consumat fibre, etc. M-am oprit dupa 30 zile, revenirea am facut-o treptat si in cateva zile mancam orice fara nici o problema. Dupa 30 zile de pauza am reluat dieta pentru inca 45 de zile deoarece intram in Pasti. Vazand si simtind si rezultatele acestei cea de-a doua perioada, m-am hotarat sa tin cam 30 zile de doua ori pe an iar pentru a nu uita si incurca datele , am ales ca aceste perioade de dieta sa fie un timpul posturilor mari, cel de Craciun si cel de Pasti. Doua informatii foarte importante lipsesc din film, cea legata de combinatia fructelor si legumelor si cea legata de evacuarea reziduurilor dar cu un minim procent de inteligenta, se afla foarte usor din informatiile culese de pe net. E o experienta tare placuta cu rezultate fabuloase si cand spun asta, nu ma refer doar la scaderea in greutate, aceasta este un bonus pentru a te stimula sa mergi mai departe, spectaculosa este starea de bine in care te afli, disparitia oboselii, limpezirea gandurilor, energia de care dispui si probabil rezolvarea multor probleme pe care nici nu le cunoastem. Mi-am convins parintii si au tinut 14 zile impreuna cu mine, pe langa cele enumerate mai sus, mama mea a scapat de niste eczeme pe care n-au reusit vreo cativa doctori de vreo 8 ani incoace sa le diagnostigheze. Mai am prieteni si persoane din familie care au reusit sa treaca cu bine primele zile de regim, singurele zile critice, si apoi au fost incredibil de fericite, cu starile fantastice de care spuneam. De foame nu suferi pentru ca supraalimentezi organismul cu micronutrientii necesari, problema este pofta, daca reusesti sa trec de asta, dieta e ca si dusa la bun sfarsit. Eu de pofte treceam cu promisiunea ca la sfarsitul dietei o sa mananc 10 produse respective si in cateva minute ma linisteam Inainte de a incepe dieta, aveam analizele iesite din parametrii normali, dupa 5 saptamani de sucuri, nici o valoare nu era anormala; 15 cu 9 tensiunea inainte, 12 cu 7 dupa; 102 pulsul inainte, 68 dupa. Se pare ca nu e o dieta strict de slabit ci una de restartare a organismului, daca esti supraponderal, slabesti, daca esti subponderal, te ingrasi in urma diete, se pare ca duce organismul in parametrii ideali de functionare………..sunt multe de spus pe tema asta, muuult mai multe sunt cele pe care nu le cunoastem dar Joe Cross a reusit sa-mi dea startul spre o viata mult mai sanatoasa decat o aveam inainte de a-i vedea filmul. Daca te gandesti sa te apuci de regim, fa-o, chiar merita experienta iar satisfactiile vor aparea foarte repede, iar daca te pot ajuta cu ceva, cu drag o fac, nici nu-ti imaginezi cat de aproape suntem de un trai sanatos, cu interventii cat mai putine din partea medicilor si cat de aproape suntem de a nu fi / deveni dependenti de medicamente, droguri, cafea, tigari, alcool si multe altele. Atentie mare, a nu se crede ca este un mod de viata, nici vorba, este doar o dieta temporara de restartare, regenerare, refacere a celulelor, insanatosire, etc. E bine ca perioada dietei sa fie atata timp cat sa nu te deranjeze nici fizic nici psihic, sa nu capeti vreo repulsie fata de sucuri deoarecee sunt extrem de importante; tine-o cat poti, apoi o pauza, apoi din nou, nu te forta si fi foarte relaxata, este foarte important sa o tii bucuroasa si plina de incredere. In pauzele de sucuri am mancat normal dar foarte atent, diferit de obiceiurile dinainte, respectiv, am incercat sa mananc mai putina carne, mai multe salate, fructe, mai mult crud, nu mai tarziu de ora 18-19 ultima masa, ce sa zic, am avut mai multa grija decat deobicei dar fara sa am restrictie la ceva anume ci pur si simplu mai atent. Vei vedea ca dupa primele zile cand incepi sa mananci normal, te vei ingraja in jur de 2 kg lucru ce reprezinta „ümplerea instalatiei” sa nu te sperii, e normal pentru ca dupa o perioada de sucuri, intesinul iti este gol. In legatura cu retetele sucurilor, nu am asa ceva, am doar cateva informatii despre combinarea lor dar strict ca un punct de vedere, in rest, mi-am facut sucuri dupa gust. In principiu, consumam dimineata un suc de citrice ( 1 lamaie + 2 portocale + 2 greff) la pranz un suc din radacinoase ( sfecla, morcovi, telina, ridichi, patrunjel, pastarnac, etc) apoi, unul de verdeturi ( lucerna, patrunjel, frunze de telina, papadie, salata, etc) iar seara suc de mere, de regula bagam in suc tot ce gaseam prin piata fiind convins ca fiecare ajuta la ceva. Consumam in jur de 3-4 litri pe zi. La sfaturile mele, au mai tinut cativa prieteni si persoane din familia mea, foarte incantati si ei ca si mine, nu prea le venea sa creada pana nu s-au convins singuri de starile mununate despre care vorbeam.

   Cam atat despre experienta mea in cateva randuri!

   Daca te pot ajuta si cu alte informatii, cu drag o fac! „

 3. Alexandru,am citit cu interes toate informatiile care ai vrut sa le impartasesti cu cei interesati de aceasta cura .As dori te rog dk poti sa dai mai multe exemple de combinatii sucuri.Am urmarit si filmul cu Joe Cross de cateva ori insa nu ne da si informatie clara,.Trebuie sa bem sucurile in anumite combinatii??Doresc sa incep si eu postul s-au cura dar trebuie sa-mi fac curaj.Multumesc

 4. salve, tocmai am terminat o luna de cura, m-am simtit bine, doar in primele zile am avut dureri de cap, in rest totul ok. am slabit 5,5 kg.

 5. Buna. Am vazut documentarul lui Joe Cross si imi doresc sa urmez acest post de dezintoxicare. Am insa o mica temere si pe aceasta cale ii rog pe cei care au incercat sa imi raspunda: am citit ca in primele zile apare diareea, trece sau persista tot postul? Pentru ca m-am gandit ca daca bagi ceva lichid nu are cum sa iasa solid si imi e teama sa nu ma afecteze la munca. Multumesc anticipat

  1. Buna ziua. Te sfatuiesc sa faci acest post, intr-o prima faza, doar 3 zile. De altfel, asa este recomandat si in acest articol. Este bine sa vezi cum reactioneaza organismul tau la acest tip de hranire. Mai citeste odata pentru a-ti improspata informatiile si apoi, cu curaj, da-i drumul. Vezi ce legume si fructe folosesti si cum le amesteci.
   Si mai este un alt aspect important, de care foarte multi oameni uită: Care iti sunt prioritatile? Continuitatea la servici? sau cura de purificare.? Este adevarat ca multi pot face cura pentru ca organismul lor raspunde bine si pot merge la servici. Dar daca organismul tau nu raspunde bine la inceput si apar colici, diaree etc., ce faci? Mai continui sau te menajezi? La aceste intrebari, trebuie sa iti gasesti singur raspunsurile si motivația. Iti urez mult succes. Toate cele bune. Liviu Gheorghe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s