UNELE TRASATURI ALE PERSONALITATII EXPRIMATE LA NIVELUL 3 ENERGETIC

LUPTA, COMPETITIA, PUTEREA definesc frecvent imaginea unui om de succes dar nu si cand exista o aspectare inferioara, dizarmonioasa la nivelul celui de al treilea centru subtil de forta – Manipura Chakra.

1 comentariu

  1. Cred că mesajul transmis de tine, Liviu, pt. înţelegerea modului de manifestare a personalităţii , atât la nivelul lui Swadisthana (relaţia cu societatea) cât şi la nivelul lui Manipura (relaţia cu eurile şi dorinţa de putere) este bine susţinut şi chiar completat de câteva fraze pe care le citez din Învăţăturile lui Gurdjieff:

    „În cea mai mare parte a cazurilor, omul se identifică cu ceea ce alţii gândesc despre el, cu modul în care ei îl tratează, cu atitudinea lor faţă de el. El risipeşte în ipoteze şi supoziţii o cantitate enormă de energie, dezvoltând asfel în el o atitudine de neîncredere şi ostilă faţă de alţii…

    Căile nu sunt nimic altceva decât un ajutor oferit fiecăruia, în conformitate cu tipul său….mulţi oameni, incapabili de a-şi organiza viaţa şi prea slabi pentru a lupta ca să o domine visează căile sau ceea ce cred ei că sunt acestea, pentru că ei consideră că asta va fi mai uşor pentru ei în viaţă şi asta justifică, să zicem aşa, slăbiciunea lor şi perpetua lipsă de adaptare.
    Faptul de a ceda slăbiciunilor…de a evita adevărurile neplăcute „….duc la crearea unor „tampoane”, „dispozitive care permit omului să aibă întotdeauna dreptate.Ele îl împiedică să-şi simtă conştiinţa…O conştiinţă nu poate niciodată să contrazică o altă conştiinţă, dar o morală poate întotdeauna să contrazică şi chiar să nege o altă morală.

    Când ne dăn seama că nu avem nici un scop şi că nu mergem în nici o direcţie, ne apropiem de trezire, ea devine cu adevărat posibilă. Existenţa ideii de bine şi de rău este legată de un scop permanent, de o direcţie permanentă şi de un centru de gravitaţie permanent. Numai un om care are voinţă, adică un control conştient, poate trăi fără tampoane.”

Lasă un comentariu