Cu ce ne ajută meditația?

     De multe ori, am expus pe larg efectele binefăcătoare ale meditației. Acum prefer să vă incit, propunând mai ales celor care au integrat practica meditației să reflecteze cu privire la această întrebare și să ne spună: În ce registru al existenței umane, meditația (în cazul în care este practicată de un om sănătos din punct de vedere psiho-mental), nu ar aduce o serie întreagă de efecte binefăcătoare ? Și sper că, dacă ar exista vreo îndoială cu privire la faptul că există vreo anume situație existențială care nu beneficiază de efectele meditației, să avem ocazia pe bază de dialog și practică să o îndepărtăm.

     Un alt aspect pe care am dorit să-l subliniez aici, este legat de faptul că meditația, (pornind de la fundamentul unei bune meditații, și anume liniștea mentală), determină pentru cel care o practică, trăirea unei stări personale specifice, caracterizată din ce în ce mai mult de liniște interioară și pace. Ori aceasta are o semnificație deosebită.

     Există, în prezentul meditației, momentul TĂU, ca Stare de A FI în liniște și pace. Cel ce meditează aduce astfel, conștient, în prezent, o stare evident mai bună ca înainte. Pentru el, va conta acest moment. Și nu numai pentru el.

     Amintesc aceste lucruri pentru că, de multe ori uităm că acest mai bine (profund și autentic) al nostru, devine un bun sau mai benefic dar, ce se oferă totodată și celorlalți. La urma urmei, ce putem aduce noi vieții celorlalți (autentic profund, semnificativ valoros și aducător de bine) mai mult, decât starea noastră de prezență lucidă, conștientă la modul benefic, o stare echilibrată și armonioasă de A FI deschis și iubitor, împăcat, luminos și fericit ?

     Știu că de meditație sunt legate multe așteptări. Subliniez că descărcarea acestui potențial de așteptare se va realiza numai prin practică răbdătoare. Meditația este un proces care se desfășoară progresiv și care ajunge să se reflecte binefăcător și în viața de zi cu zi în multe moduri. Merită să-l descoperiți.

Lasă un comentariu