Avem nevoie de meditație în viața noastră

     Meditația este trăirea unei stări superioare de conștiință în care mintea, fiind liniștită prin diferite metode, lasă să se vadă dincolo de ea Realitatea Purei Existențe.

     Cu toată că din perspectiva tradițională yoga, meditația a reprezentat dintotdeauna o modalitate spirituală de a descoperi prin experiență proprie adevăruri transcendente, în ziua de astăzi, ea a ajuns să fie integrată și ca o metodă de a trata problemele vieții de zi cu zi: stresul, anxietatea, neliniștea, angoasa, tensiunile care însoțesc agitația lumii moderne. Acest lucru s-a manifestat uneori ca o încercare de a scoate meditația din contextul ei spiritual. Din nefericire, prea multe cursuri de yoga au ajuns să limiteze viziunea asupra a ceea ce reprezintă cu adevărat meditația și care este rolul acesteia în procesul evolutiv spiritual al omului.

     Abordată profund, meditația permite accesul la profunzimile propriei ființe, și ne va aduce mai devreme sau mai târziu în fața misterelor care au tulburat omenirea încă de la începuturile existenței ei conștiente. Cine suntem? Care este sensul existenței noastre? Cum ne putem împlini acest destin? Sunt multe astfel de întrebări pe care ni le punem în momentele în care suntem confruntați cu fragilitatea vieții umane și la care încetăm să ne mai gândim imediat ce lumea ne atrage din nou în jocul ei de uitare.

2 comentarii

  1. Avem nevoie de liniste si contemplarea propriei noastre fiinte acum… poate mai mult ca oricand. Va felicit pentru activitate si, din punctul meu de vedere, este clar ca NU din intamplare am ajuns la dumneavoastra. O zi minunata.Stima.

Lasă un comentariu