CELE 7 CHEI ALE SUCCESULUI

CELE 7 CHEI ALE SUCCESULUI


Fii excepţional!

Majoritatea oamenilor îşi doresc fericirea, succesul, bunăstarea, însă adesea nu fac nimic eficient pentru a le dobândi. Echilibrul interior şi reuşita în viaţă, departe de a fi privilegiul anumitor persoane, sunt la îndemâna tuturor. Ele presupun însă întotdeauna o folosire conştientă şi armonioasă a capacităţilor noastre interioare, o concentrare a energiilor cu care am fost înzestraţi. Realizarea scopurilor noastre în viaţă necesită şi o trezire a potenţialităţilor noastre lăuntrice şi o orientare fermă, atentă şi concentrată a acestora.

Există mai multe caracteristici fundamentale pe care le-au avut toţi acei oameni care au dobândit succesul în viaţă, caracteristici care le-au conferit puterea arzătoare de a face tot ceea ce este necesar pentru a dobândi succesul. Acestea sunt cele şapte mecanisme de bază care ne pot asigura succesul.

1. Pasiunea. Toţi „învingătorii” au avut un motiv, o energie susţinătoare, un scop clar care le-a permis să realizeze un anumit lucru, să evolueze şi chiar să obţină mereu mai mult. Acest motiv puternic le-a dat forţă şi a făcut posibil ca ei să îşi folosească la adevărata lor valoare potenţialităţile. Pasiunea este cea care susţine, conferă putere şi face ca oamenii să rămână până noaptea târziu şi să se trezească dimineaţa devreme. Pasiunea conferă vieţii putere, savoare şi sens. Nu există nimic măreţ fără pasiunea de a fi măreţ, indiferent că este vorba de aspiraţia unui sportiv, a unui savant, a unui om de afaceri sau a unui artist.

2. Credinţa. Fiecare tradiţie spirituală vorbeşte despre puterea şi efectul credinţei asupra umanităţii. Oamenii care au succes diferă foarte mult în credinţa şi convingerile lor de cei care eşuează. Convingerile noastre despre ceea ce suntem şi ceea ce putem deveni determină ceea ce noi vom fi. Dacă nou credem în magie, vom trăi o viaţă magică. Dacă noi credem în fericire, vom trăi o viaţă fericită. Dacă, în schimb, credem că viaţa noastră este definită de limite înguste, aceste limite vor deveni cu adevărat reale pentru noi. Ceea ce noi considerăm că este posibil devine cu adevărat real, devine cu adevărat posibil. Mulţi oameni sunt plini de pasiune, dar datorită convingerilor lor limitate cu privire la ceea ce sunt şi la ceea ce pot să realizeze, nu abordează niciodată acele acţiuni care ar putea face ca visele lor să devină realitate. Oamenii care au succes ştiu că vor obţine lucrurile pe care le doresc şi în care cred cu ardoare.

Pasiunea şi credinţa ne ajută să ne înălţăm către performanţe. Dincolo de această putere, avem nevoie de o cale, de un sens inteligent şi de o progresie logică. Pentru a avea succes în atingerea scopului nostru, avem nevoie de:

3. Strategia. O strategie reprezintă modul de a ne organiza resursele. Fiecare personalitate de excepţie ştie că nu este suficient să ai resurse pentru a atinge succesul. Trebuie, de asemenea, să utilizezi aceste resurse în cel mai eficient mod. Chiar şi cele mai bune talente şi ambiţii au nevoie să îşi găsească o cale adecvată de manifestare. O uşă poate fi deschisă prin distrugere sau poate fi găsită cheia care o deschide fără forţă, lăsând-o intactă.

4. Claritatea valorilor. Valorile se referă întotdeauna la ceea ce este important, la ceea ce contează cu adevărat, la ceea ce este fundamental, etic, moral şi practic în tot ceea ce noi realizăm. Valorile sunt sisteme de convingeri specifice pe care le avem despre ceea ce este bine şi ceea ce este greşit în viaţa noastră. Mulţi oameni nu au o idee clară cu privire la ceea ce este cel mai important pentru ei. Adesea, ei realizează anumite lucruri, după care sunt nefericiţi şi neîmpăcaţi cu ei înşişi, pur şi simplu pentru că nu le este clar ceea ce ei consideră în mod subconştient a fi corect sau potrivit pentru ei şi pentru ceilalţi. În cazul marilor succese, aproape întotdeauna oamenii au un sens fundamental clar cu privire la ceea ce merită cu adevărat să fie realizat.

5. Energia. Energia trebuie să fie veselă, plină de viaţă şi bucurie, de dinamism şi vitalitate. Este aproape imposibil să te îndrepţi cu langurozitate sau lene către performanţe. Oamenii de excepţie trăiesc ca şi cum ar fi asaltaţi de momente favorabile în fiecare zi şi recunosc că singurul lucru care nu le este suficient este timpul. Există mulţi oameni în această lume care au o pasiune în care cred, cunosc strategia care le-ar putea asigura succesul şi valorile lor sunt în mod corect structurate, dar ei nu au vitalitatea fizică necesară pentru a realiza acţiunea respectivă. Succesul este aşadar inseparabil de energia fizică, intelectuală şi spirituală care, corelate, ne permit să obţinem ceea ce este cel mai bun din ceea ce ni se oferă.

6. Puterea cooperării. Aproape toţi oamenii de succes au în comun o extraordinară abilitate de a fi în legătură unii cu alţii, abilitatea de a fi împreună şi de a avea relaţii cu oameni din numeroase categorii sociale. Există, bineînţeles, şi cazurile excepţionale ale geniilor care au inventat în singurătate ceva care a transformat lumea. Marele succes se află ascuns în profunzimile propriei noastre inimi. Centrându-ne permanent aici, în inimă, fiecare dintre noi avem nevoie să formăm legături durabile, de uniune cu ceilalţi. Fără aceasta, orice performanţă este cu adevărat o iluzie.

7. Comunicarea. Modul în care comunicăm cu ceilalţi şi cu noi înşine determină în mod fundamental calitatea vieţii noastre. Oamenii care au succes în viaţă sunt oamenii care au învăţat cum să îşi folosească orice şansă pe care viaţa le-o oferă şi cum să îşi comunice această experienţă lor înşişi într-un mod care să genereze o transformare în bine. Cei care şi-au construit cu succes viaţa şi cultura sunt adevăraţi maeştri ai comunicării cu ceilalţi, au capacitatea de a comunica o viziune, o căutare, o bucurie sau o misiune.

Foarte mulţi oameni se tem în mod absurd de propriile lor potenţialităţi şi, în consecinţă, acceptă să trăiască la un nivel inferior celui care ar fi satisfăcător şi plin de sens pentru ei. Uneori, oamenii fug de propria lor măreţie. Depinde însă de noi să ne trăim cu umilinţă măreţia, lăsându-ne permanent ghidaţi de atotputernica înţelepciune divină. Cea mai importantă calitate a vieţii este valoarea vieţii însăşi, iar o fiinţă cu adevărat superioară va fi întotdeauna conştientă de aceasta, trăind un profund sentiment al scopului şi crezând cu putere în sacralitatea întregii vieţi.

Cu siguranţă că Ginghis Khan, cardinalul Richelieu sau Napoleon erau foarte conştienţi de puterea lor. Însă trecerea de la uman la divin, de la individual la universal presupune o abandonare deplină a personalităţii şi a voinţei noastre limitate în faţa atotputerniciei voinţe divine.

Această atitudine se va reflecta apoi în întreaga noastră viaţă, permiţându-ne nu numai să ne bucurăm aici şi acum, în această existenţă, ci să abordăm viaţa cu mult curaj, inspiraţie şi compasiune, devenind adevărate modele de iubire şi dăruire divină.


Lasă un comentariu