TEHNICI DE MEDITAŢIE PENTRU RECENTRARE ÎN INIMĂ

Cei care învaţă practica yoga şi meditaţia urmând cursul on-line de pe Mentoryoga au ocazia să primească şi o ghidare specifică cu ocazia acestei perioade de retragere pentru meditaţie.

Ştiu că sunt multe lucruri asupra cărora ”trebuie” să ne orientăm atenţia. Sunt multe alte lucruri care ne captează involuntar atenţia. Lumea ne vrea şi ştie cum să ne ţină legaţi de ea. Dar, din când în când, simţim o nevoie interioară de a acorda atenţie lucrurilor care intuim că ar produce o schimbare majoră în viaţa noastră. Am investit de multe ori până acum resurse  spre a realiza ceva bun în viaţa exterioară. Poate am reuşit în unele direcţii sau am eşuat. Dar dacă suntem sinceri cu noi şi ascultăm şoaptele tainice ale inimii ştim că mai avem un lucru bun de făcut: să învăţăm să descoperim lumea interioară prin tehnica meditaţiei.

Ştim că reacţiile pe care le avem acum ar putea să intre sub control, mintea care până mai ieri era inertă sau prea agitată, poate fi liniştită şi împăcată, simţurile care se lăsau mereu seduse şi fascinate de dorinţă pot fi de acum interiorizate, emoţiile stihinice până mai ieri pot deveni doar o amintire. Energia internă s-a trezit şi ne susţine în ceea ce intenţionăm. Toţi cei care meditează îşi amintesc de aceste etape. Cum se produce acest miracol? Meditaţia este un proces care determină o transformare de profunzime care, la rândul ei, generează efecte ca cele pe care le-am enumerat mai sus.

Sunt convins că adevărata transformare în planul conştiinţei nu se poate face altundeva decât în câmpul ei specific de acţiune. Ori acesta este planul interiorităţii fiinţei. Aşa cum s-au produs lucruri bune pentru umanitate explorând universul exterior, lucruri infinite mai bune se vor produce pentru oameni dacă aceştia vor începe să exploreze vastul orizont al conştiinţei de sine.  Reîntorşi apoi cu sufletul bogat de trăire şi cunoaştere, lumea se va îmbogăţi la rândul ei cu lumină şi experienţă, cu mai multă înţelepciune şi iubire. Căci într-acolo ne poartă meditaţia: spre acel ACASĂ după care tânjim nostalgici în căutarea originii noastre.

Şi…, cu această ocazie,  vă invit să savurăm împreună bucuria meditaţiei de recentrare în sine în perioada 7 – 9 martie 2014. Cei interesaţi se pot informa aici.

Lasă un comentariu